Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Χειμώνα 2013-2014 του Δήμου Φλώρινας



Με την εκδήλωση των μωμόερων από την Εύξεινο Λέσχη Φλώρινας και ποντιακή γευσιγνωσία ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 06 Ιανουαρίου 2014 οι εκδηλώσεις του «Πολιτιστικού Χειμώνα 2013-2014» του Δήμου Φλώρινας.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Πάρκο Φλώρινας, οι παραβρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν το παραδοσιακό έθιμο των μωμόερων, έθιμο το οποίο έχει τις ρίζες του στα βάθη των αιώνων. Αμέσως μετά ακολούθησαν χοροί από τον πόντο και γευσιγνωσία με ποντιακά παραδοσιακά εδέσματα.
Το Σάββατο 04 Ιανουαρίου 2014, στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας, αίθουσα «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Φλώρινας είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος (Σ.Ο.Ν.Ε.) με έδρα τη Θεσσαλονίκη, σε μια μαγική βραδιά που συγκίνησε τους παραβρισκομένους.
Πριν την έναρξη της συναυλίας, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος καλωσορίζοντας τους παραβρισκομένους είπε:
«Έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε για μια ακόμη φορά στην πόλη μας τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδας με έδρα τη Θεσσαλονίκη, μετά την υπέροχη βραδιά που μας χάρισαν τον περασμένο Νοέμβριο, στο πλαίσιο εορτασμού των ελευθερίων της Φλώρινας.
Η σημερινή εκδήλωση, η οποία αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Φλώρινας και της Μ.Κ.Ο. «ΠΕΛΑΓΟΝΙΑ», αποτελεί αίτημα πολλών κατοίκων της Φλώρινας, αλλά δε σας κρύβω ότι γίνεται με μεγάλη μας χαρά καθώς όλοι όσοι είχαμε την τύχη να τους παρακολουθήσουμε, διατηρούμε τις καλύτερες αναμνήσεις από το μουσικό ταξίδι το οποίο τόσο γενναιόδωρα μας χάρισαν.
Τα 100 αστέρια μαζί με τους τραγουδιστές και τον εξαιρετικό μαέστρο Βαγγέλη Αραμπατζή, έχουν μια θέση στην καρδιά μας και είναι πλέον δικά μας παιδιά, τα οποία είναι πάντα καλοδεχούμενα στη Φλώρινα.
Οι φετινές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Χειμώνα 2013-2014, είναι κατά κύριο λόγο αφιερωμένες στα παιδιά, κάτι το οποίο αποφασίστηκε από την οριζόμενη από το Δημοτικό Συμβούλιο επιτροπή πολιτιστικών, ώστε κανένα παιδί τη δύσκολη αυτή εποχή που διανύουμε, να μη στερηθεί το γέλιο, να μη στερηθεί τη χαρά, να μη στερηθεί το παιχνίδι, να μη στερηθεί τα δώρα. Ελπίζουμε ότι το καταφέραμε.
Εκτός όμως από τις εκδηλώσεις για τα παιδιά, είναι και οι δωρεάν εκδηλώσεις για όλο τον κόσμο, όπου οι συνδημότες μας αγκάλιασαν και συμμετείχαν ενεργά σε αυτές και τους ευχαριστούμε θερμά.
Ο πρώτος κύκλος των εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 06 Ιανουαρίου, με το έθιμο των μομώγερων, με ποντιακή γευσιγνωσία και ποντιακούς ήχους, ενώ μέσα στο Φεβρουάριο θα υπάρξουν και άλλες εκδηλώσεις.
Ως Δημοτική αρχή όμως, δε σταματάμε μόνο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά προσπαθούμε να βοηθήσουμε με κάθε μέσο όλα τα νοικοκυριά του Δήμου μας. Για το λόγο αυτό μειώσαμε το τιμολόγιο της ΔΕΥΑΦ, κάτι για το οποίο πολλοί μας αμφισβήτησαν, συνεχίζουμε να διεκδικούμε για τον τόπο μας δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για κάθε κατοικία, ενώ είμαστε και εν αναμονή της υπογραφής της σύμβασης της τηλεθέρμανσης, ώστε να ανακουφιστεί κάθε νοικοκυριό και να μην υπάρχει ούτε ένα σπίτι χωρίς θέρμανση. Γιατί πάνω από όλα πρέπει να διαφυλάξουμε μια αξιοπρεπή ζωή για κάθε συνδημότη μας.
Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ, που αγκαλιάζετε τις εκδηλώσεις του Δήμου μας και να ευχηθώ σε όλους σας μια υπέροχη βραδιά».
Ο Δήμος Φλώρινας και η Επιτροπή Πολιτιστικών του Δήμου, ευχαριστούν θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην πραγματοποίηση του πρώτου κύκλου των εκδηλώσεων του «Πολιτιστικού Χειμώνα 2013-2014». Χάρης στην προσπάθεια πολλών συνδημοτών μας, καταφέραμε να υλοποιήσουμε σειρά δωρεάν εκδηλώσεων για όλες τους συνδημότες μας, με έμφαση κυρίως στα παιδιά.
Να σημειωθεί ότι το μήνα Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθούν και άλλες εκδηλώσεις, κυρίως και πάλι για τους μικρούς μας συνδημότες.








Φλώρινα, 07-01-2014
Δελτίο Τύπου Δήμου Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.