Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Θρίαμβος για την Ελληνική Ξιφασκία!

Το Χρυσό Μετάλλιο κατέκτησε σήμερα η Βασιλική Βουγιούκα (26 χρ.) στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Γυναικών  στο Λονδίνο. Η Βασιλική κατέπληξε τους πάντες μέσα στο Κρύσταλ Πάλας. αφού με την εμφάνισή της δεν άφησε περιθώριο σε κανένα αντίπαλο να την αμφισβητήσει. Εμφάνιση που ανάγκασε ακόμα και την Αμερικάνα Mariel Zaggunis (Νο 1 στον Κόσμο – 2 φορές Χρυσή Ολυμπιονίκης) να υποκλιθεί μπροστά της  και να δηλώσει :
« Αν και η Ελληνική Οικονομία στραγγαλίζεται η Ελληνίδα Ξιφομάχος Βασιλική Βουγιούκα απέδειξε με το σθένος και την αγωνιστικότητά της, πώς να αντιστέκεται…» Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της ανάκρουσης του Ελληνικού Εθνικού Ύμνου, γεγονός μοναδικό στην Ιστορία της Παγκόσμιας Ξιφασκίας.
Το Παγκόσμιο Κύπελλο  είναι ένα από τα τρία τελευταία κριτήρια για την συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και συμμετείχαν σε αυτό 149 αθλήτριες από 32 χώρες.
Αναλυτικά η πορεία της Βασιλικής προς την κορυφή:
Στην φάση της 64άδας νίκησε την Αγγλίδα Χάτσινσον 15-14, στην φάση της 32άδας νίκησε την Γαλλίδα Λέμπαχ 15-13, στην 16άδα νίκησε την Γκαβρίλοβα από την Ρωσία 15-9, στον προημιτελικό την Κινέζα Τσέν 15-12, στον ημιτελικό την Τυνήσια Μπέσμπες 15-12.
Στον Τελικό αντιμετώπισε την Ρωσίδα Βελικάγια, μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Η Βασιλική ξεκίνησε μουδιασμένα και έφθασε να χάνει 2-7 και 4-8. Το διάλειμμα όμως φαίνεται πως την ωφέλησε και στην συνέχεια γύρισε το παιχνίδι στο 12-12. Με το ίδιο εντυπωσιακό τρόπο έφθασε μέχρι το νήμα 15-12 αφήνοντας τους πάντες με ανοιχτό το στόμα.
Με αυτή την εμφάνιση, η Βασιλική φιγουράρει στην 1η 8άδα της Παγκόσμιας Κατάταξης και έχει μαθηματικά εξασφαλίσει την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.
Θερμά συγχαρητήρια από όλους μας στην Βασιλική Βουγιούκα, τον προπονητή Γκάμπριελ Ντούτσια, στην Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας και τον Αθηναϊκό Όμιλο Οπλομαχίας.
Από το Δ.Σ.
Λονδίνο: 25-2-2012
Δελτίο Τύπου ΟΞΙΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.