Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Συμμετοχή του Δημάρχου Φλώρινας σε σύσκεψη για την πορεία των έργων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας


Στην ευρεία τεχνική σύσκεψη για την πορεία των έργων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονίας- Θράκης 2007-2013, συμμετείχε τη Δευτέρα 02 Απριλίου 2012 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.
Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Δακή, του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Δημήτρη Ηλιάδη, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιάννη Αντωνιάδη, των Δημάρχων Αμυνταίου και Πρεσπών κ.κ. Μάκη Ιωσηφίδη και Βασίλη Τσέπα, της Διευθύνουσας Συμβούλου της ΑΝΦΛΩ κ. Ζέτας Ρίζου, της Διευθύντριας της ΔΕΥΑΦ κ. Ερμιόνης Αβραμοπούλου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη συζήτηση αναφέρθηκαν στις προτάσεις που έχουν καταθέσει όλοι οι Δήμοι, στην ετοιμότητα των έργων και στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών, καθώς η καταληκτική ημερομηνία είναι 10 Απριλίου 2012, για την κατάθεση των οποιωνδήποτε ολοκληρωμένων προτάσεων.
Ο κ. Δήμαρχος κατά την τοποθέτησή του είπε ότι όντως υπάρχει μια έλλειψη στην ετοιμότητα των μελετών, αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Νομός Φλώρινας και οι Δήμοι του δεν έχουν κανέναν υποστηρικτικό παράγοντα για το σκοπό αυτό, όπως συμβαίνει με άλλους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας.
Είπε επίσης, ότι ο Δήμος Φλώρινας έχει καταθέσει πολλές και σημαντικές προτάσεις, όπως «Ανάπλαση λεωφόρου Μοναστηρίου Δήμου Φλώρινας», «Ανάπλαση κτιρίων, χώρου πρασίνου και παιδικής χαράς έναντι αρχαιολογικού μουσείου», «Ανάπλαση τμήματος ποταμού Σακουλέβα», «Κοινόχρηστα ποδήλατα Δήμου Φλώρινας», «Παρέμβαση στο χώρο του πρώην ζωολογικού κήπου», «Προμήθεια οικολογικών συστημάτων βυθιζόμενων κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης», «Υπαίθρια αναψυχή στο περιαστικό άλσος Αγίου Παντελέημονα του Δήμου Φλώρινας», «Αποκατάσταση γυμνασίου Βεύης» κλπ,   οι οποίες είναι απαραίτητες για το Δήμο και την καθημερινότητα των κατοίκων.
Μετά τις τοποθετήσεις όλων των παρευρισκομένων, το βασικότερο αίτημα όλων ήταν η ένταξη του δρόμου Φλώρινα- Βίγλα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, καθώς είναι έργο πνοής για όλο το Νομό Φλώρινας, αίτημα το οποίο σε πρώτη φάση δε θα ικανοποιηθεί, αφού τα χρήματα για τα έργα οδοποιίας της Περιφέρειας δεν επαρκούν, γιατί καλύπτουν άλλες ανάγκες της Περιφέρειας.
Φλώρινα, 03-04-2012
Δελτίο Τύπου Δήμου Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.