Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Διήμερη επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Γερμανίας

Διήμερη επίσκεψη στο Δήμο Αμυνταίου πραγματοποίησε ο Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Wolfgang Hoelscher-Obermaier, προσκεκλημένος του Δημάρχου, κ. Μάκη Ιωσηφίδη.
Στόχος της επίσκεψης του Γερμανού Προξένου και των συνεργατών του είναι η γνωριμία με την περιοχή, έτσι ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών και προσέλκυσης γερμανικών επενδύσεων στην περιοχή.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων με αντίστοιχους ενεργειακούς Δήμους της Γερμανίας, ενώ σαν πρώτο βήμα συμφωνήθηκε η επίσκεψη των εκπροσώπων του Δικτύου σε Γερμανικούς ενεργειακούς Δήμους. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα που θα βοηθήσει στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, αλλά και στη μεταφορά τεχνογνωσίας για θέματα διαχείρισης ορυχείων, αντιμετώπισης ατμοσφαιρικής ρύπανσης και σχέσεων των Δήμων και των τοπικών κοινωνιών με τους παραγωγούς ενέργειας από λιγνίτη.
Παράλληλα, στόχος είναι η άμβλυνση των συνεπειών της παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη στην τοπική οικονομία και για το σκοπό αυτό συζητήθηκε το ενδεχόμενο πραγματοποίησης επενδύσεων για την ανάπτυξη συγκεκριμένων κλάδων στην περιοχή, όπως είναι ο τουρισμός και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Το βράδυ της Παρασκευής ο Δήμαρχος Αμυνταίου παρέθεσε γεύμα εργασίας στον Γερμανό Πρόξενο και τους συνεργάτες του, με την παρουσία των Δημάρχων Εορδαίας, κ. Παρασκευής Βρυζίδου και Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, κατά τη διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν επιμέρους θέματα συνεργασιών για τα ενεργειακά ζητήματα.
Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη συνάντηση του Δημάρχου Αμυνταίου με τον Γερμανό Πρόξενο μέσα σε ένα μήνα, γεγονός που καταδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον των δύο πλευρών για συνεργασία.
Αμύνταιο, 2 Απριλίου 2012
Γραφείο Τύπου Δήμου Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.