Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ντέρμπι Αριστοτέλη – Ποντοκώμης

Την Κυριακή 1 Απριλίου έγινε ο κρίσιμος αγώνας της ομάδας του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» με την ομάδα της Ποντοκώμης. Επρόκειτο για ντέρμπι κορυφής, καθώς οι δύο ομάδες μοιράζονταν την πρώτη θέση με 6 βαθμούς η κάθε μια.
Η Ποντοκώμη είναι ένα χωριό του νομού Κοζάνης που τα τελευταία χρόνια ασχολείται συστηματικά με το σκάκι, εμφανίζοντας θεαματικά αποτελέσματα: πολλές διακρίσεις στα τουρνουά της Κεντροδυτικής Μακεδονίας σε ατομικό επίπεδο αλλά και διακρίσεις σε ομαδικό, όπως η πρωτιά στο ομαδικό σχολικών αγώνων στα Δημοτικά σχολεία της Κεντροδυτικής Μακεδονίας (Ε.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ.) το 2012.
Πρωταγωνιστής αυτού του έργου και της προπονητικής δουλειάς είναι ο Χάρης (Κούρτης Χαρίτων), υπεύθυνος  προπονητής της Ένωσης για το Περιφερειακό σκάκι, που συνδυάζει χαρακτήρα και ήθος με προπονητικές ικανότητες.
Όπως ήταν φυσικό ο αγώνας μεταξύ Αριστοτέλη και Ποντοκώμης είχε όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι: άγχος, εκνευρισμούς και πολλά λάθη. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 4,5 - 3,5 υπέρ του Αριστοτέλη, ανοίγοντας ουσιαστικά τις πύλες για την Β΄ Εθνική στην ομάδα του Αριστοτέλη, η οποία αποτελούνταν (όπως και η ομάδα της Ποντοκώμης) από παιδιά κάτω των 18, πλην του προπονητή Μίχτη Θεόδωρου. Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους παίχτες της ομάδας, και ιδιαίτερα στα δύο κορίτσια Παπαδημητρίου Εύα και Σερταρίδου Κατερίνα, που σημείωσαν δύο πολύτιμες νίκες δίνοντας τη νίκη στην ομάδα. Ο τελευταίος αγώνας θα δοθεί στις 22 Απριλίου στις Σέρρες, απέναντι στην τοπική ομάδα, όπου και αναμένεται να σφραγιστεί το εισιτήριο της ανόδου – φτάνει να κατέβει η ομάδα πλήρης, για να αποφευχθούν τα απρόοπτα.
Ευχή όλων μας, να επιστρέψουν θριαμβευτές.
Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.