Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Διήμερη επίσκεψη του Γερμανού Πρόξενου στο Δήμο Πρεσπών

Διήμερη επίσκεψη στο Δήμο Πρεσπών πραγματοποίησε ο Γερμανός Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη κ. Wolfgang Hoelcher-Obermaier ο οποίος ξεναγήθηκε στις λίμνες και τα μνημεία των Πρεσπών. Ο κ. πρόξενος εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από το τοπίο και τα μνημεία, όπως η Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου και τα ασκηταριά της Μεγάλης Πρέσπας.
Κατά την επίσκεψή του στην περιοχή συναντήθηκε με το Δήμαρχο Πρεσπών κ. Βασίλειο Τσέπα, τον  Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Γεωργιάδη και στελέχη του Δήμου Πρεσπών, με τους οποίους συζήτησε για τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής, σε τομείς όπως ο τουρισμός, η ενέργεια και η διαχείριση του περιβάλλοντος.
Ο κ. Hoelcher-Obermaier ενημέρωσε για την ύπαρξη γραφείου διασύνδεσης στο Προξενείο, που έχει στόχο τη διευκόλυνση των σχέσεων και των συνεργασιών ανάμεσα σε Δήμους για τη δημιουργία δικτύων. Ο Δήμος Πρεσπών, στο πλαίσιο αυτό, θα μπορούσε να αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα, συνεργαζόμενος με Δήμους της Γερμανίας στοχεύοντας στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας, την προσέλκυση επενδυτών στην περιοχή και την ανάπτυξη συνεργασιών στον τομέα του τουρισμού.
Ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Βασίλειος Τσέπας  δήλωσε: « Ο Δήμος μας είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με όλους όσοι ενδιαφέρονται για την περιοχή και με μεγάλη χαρά θα συζητήσουμε οποιαδήποτε πρόταση στην κατεύθυνση αυτή.  Η Πρέσπα είναι ένας τόπος ιδιαίτερος, με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης και ανεκτίμητο φυσικό πλούτο, που οφείλουμε, όχι μόνο να προστατέψουμε, αλλά και να βοηθήσουμε να αποκτήσει μια αναπτυξιακή πορεία τέτοια, που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της».
Λαιμός, 2 Απριλίου 2012
Δελτίο Τύπου Δήμου Πρεσπών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.