Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Το εφικτό και το επιθυμητό!

Πολλοί θα συμφωνήσουν ότι ο φετινός χειμώνας ήταν από τους δυσκολότερους που περάσαμε τα τελευταία 50 χρόνια, τόσο σε διάρκεια, κάπου 80 μέρες, όσο και σε πολικές θερμοκρασίες, γύρω στους -30.
Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι οι δυσκολίες για τον αποχιονισμό της πόλης και των χωριών ήτανε πάρα πολλές. Μηχανήματα ανεπαρκή, μειωμένο προσωπικό και ασφαλώς με τις σημερινές οικονομικές δυσκολίες, μειωμένοι και οι προϋπολογισμοί για τον αποχιονισμό.
Η Δημοτική Αρχή ακολουθώντας την «πεπατημένη» και με τον απαρχαιωμένο εξοπλισμό της έκανε αυτό που μπορούσε και παρέμεινε στο εφικτό. Από την άλλη οι πολίτες κινήθηκαν στο επιθυμητό, δηλαδή να έχουν τους δρόμους μέσα και έξω από τους οικισμούς προσβάσιμους και καθαρούς.
Ο χειμώνας και το χιόνι σε λίγους μήνες θα ξανάρθουν, κι εμείς θα περιμένουμε την άμεση παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής να καθαρίσει τους δρόμους και τα δρομάκια.
Καλό το πλύσιμο των δρόμων κι ανακουφιστικό, αφού τα αυτοκίνητα από τη σκόνη δεν βλέπονταν.
Αυτό όμως που δεν έγινε μέχρι τώρα και πρέπει να γίνει έγκαιρα, είναι ένας απολογισμός για τον αποχιονισμό. Να καταγραφούν οι δυσκολίες και τα προβλήματα, να ερευνηθούν άλλοι τρόποι και νέες τεχνικές, να γίνει ο απαραίτητος σχεδιασμός και οργάνωση, ώστε στον επόμενο χιονιά να είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε με επιτυχία και αποτελεσματικότητα. Να φέρουμε κοντά το εφικτό της Δημοτικής μας Αρχής και το επιθυμητό των Δημοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.