Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεδρίασε την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας- Συζήτηση για το πετρέλαιο θέρμανσης στην επόμενη συνεδρίαση



Υπό την Προεδρεία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Ζέτας Ρίζου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, με 26 θέματα στην ημερήσια διάταξη και δύο εκτός αυτής.
Πριν τη συζήτηση των θεμάτων, ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο:
- Για τις εκδηλώσεις «Πολιτιστικά Δρώμενα 2012» του Δήμου, οι οποίες  ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, με τη συμμετοχή πολλών εθελοντών και με χαμηλό κόστος.
-Για το κλείσιμο του Δήμου Φλώρινας, στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2012, καθώς οι υπάλληλοι του Δήμου θα βρίσκονται στις θέσεις τους, αλλά δε θα εξυπηρετήσουν τους πολίτες. Η κίνηση αυτή, αποτελεί εφαρμογή της απόφασης η οποία ελήφθη από την ΚΕΔΕ, προκειμένου οι Δήμοι να διαμαρτυρηθούν για τη μείωση περίπου 60% των εσόδων τους από τους ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι), ύστερα από σχετική απόφαση του Υπουργείου.
- Για την πρόσληψη των 230 περίπου ατόμων, τα οποία θα απασχοληθούν με 5μηνη σύμβαση εργασίας στο Δήμο Φλώρινας και τα οποία θα βοηθήσουν στη σωστή λειτουργία του Δήμου Φλώρινας.
Στην τοποθέτηση της  η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Όλγα Μούσιου, αναφέρθηκε στις έγκαιρες παρεμβάσεις που έκανε ο Δήμος Φλώρινας στα δημοτικά σχολεία, τα οποία βελτίωσαν τις συνθήκες για τους μαθητές, καθώς και στην αγωνία των εκπαιδευτικών για το τι μέλλει γενέσθαι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όσον αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Σχετικά με τα «πολιτιστικά δρώμενα» του Δήμου, η κ. Μούσιου ανέφερε ότι ήταν πολύ αξιόλογα για μια ακόμη φορά, με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, ενώ το έντυπο το οποίο εκτυπώθηκε ήταν πραγματικά χρηστικό.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασίλης Καραντζίδης, στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στο πετρέλαιο θέρμανσης και ανέφερε ότι ο καλύτερος τρόπος διεκδίκησης για τη μείωση του κόστους θέρμανσης, είναι ναι μεν η προβολή των ιδιαίτερων κλιματικών συνθηκών της περιοχής μας, αλλά σε ένα καθολικό επίπεδο. Επίσης, ανέφερε ότι αυτό το οποίο πρέπει να διεκδικηθεί σε πρώτη φάση, είναι η μη εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με της κίνησης.
Ο κ. Μιχάλης Τσώκας, εκπροσωπώντας τη μείζονα μειοψηφία, ανέφερε ότι θα πρέπει όντως ο Δήμος Φλώρινας να διεκδικήσει για το πετρέλαιο θέρμανσης, με τη συμμετοχή όλων των Φλωρινιωτών.
Ο Δήμαρχος Φλώρινας απαντώντας στις ερωτήσεις και τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων είπε:
-Σχετικά με το παραεμπόριο, ο Δήμος Φλώρινας επεμβαίνει άμεσα ώστε να σταματήσουν να πωλούν τα προϊόντα τους. Όσον αφορά στην αγορά προϊόντων από το γειτονικό Μοναστήρι, ο Δήμος Φλώρινας δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει καμία παρέμβαση, καθώς δεν έχει δικαιοδοσία ως προς αυτό.
- Σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών, σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο η οποία ανακοινώθηκε πριν λίγο καιρό, η μεταφορά παραμένει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας και για την τρέχουσα σχολική χρονιά, συνεπώς η Περιφέρεια έχει την ευθύνη για τον τρόπο υλοποίησης της.
Τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα είναι:
1) «Εξίσωση του ειδικού φόρου πετρελαίου θέρμανσης στο 80% του πετρελαίου κίνησης», με εισηγητή τον κ. Γιάννη Βοσκόπουλο, Δήμαρχο Φλώρινας.
Ο κ. Δήμαρχος, αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες που προκύπτουν από την επικείμενη εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στο 80% του πετρελαίου κίνησης, καθώς πολλά νοικοκυριά δε θα μπορέσουν να καλύψουν το κόστος της θέρμανσης. Ανέφερε επίσης, ότι όλοι μαζί οι φορείς του Δήμου Φλώρινας, με μπροστάρη το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, θα πρέπει να συσπειρωθούν, να κινητοποιηθούν, να αντιδράσουν και να διεκδικήσουν χαμηλότερη τιμή πετρελαίου για την περιοχή της Φλώρινας.
Στο τέλος της τοποθέτησης του, ο κ. Δήμαρχος εισηγήθηκε την κατάθεση προτάσεων διεκδίκησης για τη μείωση του κόστους θέρμανσης, την έκδοση ψηφίσματος και την έγκριση για όποιες επιπλέον ενέργειες κριθούν απαραίτητες.
Μετά την τοποθέτηση των επικεφαλής των παρατάξεων και των Δημοτικών Συμβούλων, αποφασίστηκε η σύσταση τετραμελούς επιτροπής η οποία θα αποτελείται από τους επικεφαλής των παρατάξεων και τον Αντιδήμαρχο κ. Αριστείδου, η οποία θα ετοιμάσει τις προτάσεις της και θα τις καταθέσει προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 18.09.2012.
2) «Κατανομή ποσού 114.616,55€ για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών έτους 2012 του Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Γιώργο Αργυρόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
- «Σχετικά με διαγραφή οφειλετών από τους βεβαιωτικούς καταλόγους οικον. έτους 2012», με εισηγήτρια την κ. Στ. Τσομπάνου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας
-«Σχετικά με έγκριση μετακίνησης Δημάρχου Φλώρινας, για υπηρεσιακές ανάγκες», με εισηγήτρια την κ. Στ. Τσομπάνου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
-«Σχετικά με τροποποίηση προϋπολογισμού οικον. έτους  2012 του Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Στ. Τσομπάνου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
-«Σχετικά με έγκριση της υπ΄ αριθμ. 54/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά σε Μέτρα Ρύθμισης Κυκλοφορίας», με εισηγητή τον κ. Δ. Στεφανόπουλο, Υπάλληλο Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
-«Σχετικά με έγκριση της υπ΄ αριθμ. 55/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά σε Μέτρα Ρύθμισης Κυκλοφορίας», », με εισηγητή τον κ. Δ. Στεφανόπουλο, Υπάλληλο Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
- «Σχετικά με εκμίσθωση για υλοτομία των συστάδων 2γ, 3α, 3β, 5ζ, 7β και 7δ του Δημοτικού Δάσους Ακρίτα», με εισηγητή τον Δρ. Ι. Μουντούση, Αναπληρωτή Προϊστάμενο τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης – Κτηνοτροφίας – Αλιείας Δήμου Φλώρινας.
-«Σχετικά με εκμίσθωση για υλοτομία των συστάδων 1α και 2α του Δημοτικού Δάσους Αλώνων», με εισηγητή τον Δρ. Ι. Μουντούση, Αναπληρωτή Προϊστάμενο τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης – Κτηνοτροφίας – Αλιείας Δήμου Φλώρινας.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.
-«Σχετικά με εκμίσθωση για υλοτομία των συστάδων 2β1 και 2δ του Δημοτικού Δάσους Πολυποτάμου», με εισηγητή τον Δρ. Ι. Μουντούση, Αναπληρωτή Προϊστάμενο τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης – Κτηνοτροφίας – Αλιείας Δήμου Φλώρινας.
Ομόφωνα αποφασίστηκε η συζήτηση του παραπάνω θέματος, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
-«Σχετικά με έγκριση 1ου – τακτοποιητικού ΑΠΕ του έργου: Αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων 1ου Λυκείου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
- «Σχετικά με παράταση προθεσμίας εκπόνησης της μελέτης: Πολεοδόμηση Αμμοχωρίου», με εισηγήτρια την κ. Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
- «Σχετικά με παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: Αποκατάσταση στεγάστρου Δημοτικής Αγοράς», με εισηγήτρια την κ. Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
- «Σχετικά με παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: Διευθέτηση χειμάρρων εντός οικισμών του Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
- «Σχετικά με τον καθορισμό τρόπου εκτέλεσης του έργου: Αποκατάσταση παλαιού Γυμνασίου Βεύης», με εισηγήτρια την κ. Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
-«Σχετικά με τον καθορισμό τρόπου εκτέλεσης πράξεων», με εισηγήτρια την κ. Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.
- «Σχετικά με γνωμοδότηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του αιολικού πάρκου στη θέση ΑΓΝΑΝΤΙ του Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Ομόφωνα αποφασίστηκε η συζήτηση του παραπάνω θέματος, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
- «Σχετικά με γνωμοδότηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του αιολικού πάρκου στη θέση ΠΕΤΡΟΒΟΥΝΙ του Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Ομόφωνα αποφασίστηκε η συζήτηση του παραπάνω θέματος, στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
- «Σχετικά με διάλυση της σύμβασης του έργου: Ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων στην Τ.Κ. Καλλινίκης Δ.Ε. Κ. Κλεινών», με εισηγήτρια την κ. Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
- «Σχετικά με προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου: Κόμβος στη συμβολή Λ. Καραμανλή και Λ. Μακεδονομάχων», με εισηγήτρια την κ. Β. Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
- «Σχετικά με έγκριση της υπ΄ αριθμ. 53/2012 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας που αφορά στον απολογισμό οικονομικού έτους 2011 του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Αρ. Γεωργιάδη, Προϊστάμενο  του Ν.Π.Δ.Δ  Κοινωνικής  Προστασίας  και Αλληλεγγύης   Πολιτισμού και Αθλητισμού  Δήμου Φλώρινας.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.
- «Σχετικά με έγκριση της υπ’ αριθμ. 58/2012 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας που αφορά στον καθορισμό θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ι.Δ.Ο.Χ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Αρ. Γεωργιάδη, Προϊστάμενο  του Ν.Π.Δ.Δ  Κοινωνικής  Προστασίας  και Αλληλεγγύης   Πολιτισμού και Αθλητισμού  Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ο κ. Καραντζίδης ψήφισε κατά.
- «Σχετικά με έγκριση της υπ’ αριθμ. 56/2012 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας που αφορά σε μεταφορά ποσού 53.000,00 € από το αποθεματικό του προϋπολογισμού εσόδων - εξόδων οικ. έτους 2012 του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και  Αθλητισμού του Δήμου Φλώρινας στο λογαριασμό εφάπαξ βοηθήματος του Ν.103/75 του πρώην Δ.Α.Κ.», με εισηγητή τον κ. Αρ. Γεωργιάδη, Προϊστάμενο  του Ν.Π.Δ.Δ  Κοινωνικής  Προστασίας  και Αλληλεγγύης   Πολιτισμού και Αθλητισμού  Δήμου Φλώρινας.
- «Σχετικά με έγκριση της υπ’ αριθμ. 57/2012 απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας που αφορά στην στ΄ τροποποίηση προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων οικ. έτους 2012 του Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Αρ. Γεωργιάδη, Προϊστάμενο  του Ν.Π.Δ.Δ  Κοινωνικής  Προστασίας  και Αλληλεγγύης   Πολιτισμού και Αθλητισμού  Δήμου Φλώρινας.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.
- «Σχετικά με υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Φλώρινας και στο Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας», με εισηγητή τον κ. Ευάγγελο Σταυρίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ο κ. Καραντζίδης ψήφισε κατά.
- «Σχετικά με υποβολή πρότασης στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας για ένταξη του έργου: Εξοπλισμός Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Ευάγγελο Σταυρίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
- «Σχετικά με ορισμό εκπροσώπου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Φ.», με εισηγητή τον κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο, Δήμαρχο Φλώρινας.
Κατά πλειοψηφία ορίστηκε ως εκπρόσωπος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φλώρινας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Φ., ο κ. Δούιτσης Βασίλειος με αναπληρωτή του τον κ. Δεληγιώργη Χρήστο, καθώς οι κ. Τσώκας, Στάιος, Κωτσαλίδου, Καρυπίδης, Μούσιου και Καραντζίδης ψήφισαν κατά.
- «Σχετικά με ψήφιση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο, Δήμαρχο Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ο κ. Καραντζίδης ψήφισε κατά.
Φλώρινα, 12-09-2012
Δελτίο Τύπου Δήμου Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.