Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013

ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ / GREEN BOAT στο Δήμο ΠρεσπώνΗ Εναρκτήρια Συνάντηση του έργου «ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ / GREEN BOAT» στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα – Αλβανία 2007-2013 διοργανώθηκε από το Δήμο Πρεσπών.

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013, στο Δημαρχείο Πρεσπών, παρουσία των δύο δημάρχων, η Εναρκτήρια Συνάντηση (Kick-Off Meeting) του έργου με τίτλο: «ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ: ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: Η προώθηση όλων των ομορφιών της φυσικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της περιοχής των Λιμνών των Πρεσπών με τη χρήση της τεχνολογίας του μέλλοντος (Ηλιακά Σκάφη)», με συμμετέχοντες από το Δήμο Πρεσπών και τον όμορο Δήμο Liqenas της Αλβανίας.
Η Συνάντηση είχε καθαρά τεχνικό χαρακτήρα και αποτέλεσε αφορμή για καλύτερη γνωριμία της ομάδας που ασχολείται με την υλοποίηση του έργου, μέσα από το οποίο θα γίνει η προμήθεια τριών σκαφών συνολικά (δύο για το Δήμο Πρεσπών και ένα για το Δήμο Liqenas), όπως επίσης και άλλες δράσεις, όπως υλοποίηση απαραίτητων μελετών και δράσεις δημοσιοποίησης και επικοινωνίας. Όλες οι δράσεις του έργου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του 2014.
Η Ομάδα Υλοποίησης του έργου απαρτίζεται από προσωπικό και στελέχη των δύο Δήμων και υποστηρίζεται από τεχνικούς συμβούλους (έναν για κάθε Δήμο), ενώ διατηρεί τακτική επαφή με την Κοινή Τεχνική Γραμματεία του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Αλβανία 2007-2013», η οποία έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη.
Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε την πρώτη επίσημη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών και θα ακολουθήσουν κι άλλες, τόσο τεχνικοοικονομικού χαρακτήρα, όσο και δημοσιότητας και διάδοσης των αποτελεσμάτων του έργου.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι μακροπρόθεσμος στόχος του έργου «ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΑΦΟΣ / GREEN BOAT» είναι η συνολική ανάπτυξη της περιοχής Πρεσπών, μέσω της βελτίωσης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και της ενίσχυσης του προφίλ των Πρεσπών ως τουριστικού προορισμού, μέσα από μια συνεχή προώθηση της πολιτισμικής και φυσικής κληρονομιάς των Πρεσπών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.