Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Άγρια πανίδα: προστασία και διαχείριση» από το ΚΠΕ Μελίτης



Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου  2012 το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μελίτης  στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του για τη Δια Βίου Μάθηση Ενηλίκων, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Άγρια πανίδα: προστασία και διαχείριση» που πραγματοποιήθηκε στις Αγραπιδιές και στο Νυμφαίο Φλώρινας.
Η  ημερίδα ξεκίνησε  με επίσκεψη στο καταφύγιο λύκου που διατηρεί η περιβαλλοντική οργάνωση Αρκτούρος στις Αγραπιδιές.
Στο Κέντρο Ενημέρωσης για τον λύκο, ο κ. Χατζηιωάννου Χρήστος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τη βιολογία και την οικολογία του λύκου στην Ελλάδα, καταρρίπτοντας ταυτόχρονα τον μύθο του «κακού λύκου», τα στερεότυπα που συνοδεύουν αυτό το ιδιαίτερα παρεξηγημένο ζώο. Στον ειδικά περιφραγμένο φυσικό χώρο, οι συμμετέχοντες είχαν την τύχη να δουν από κοντά μερικούς από τους λύκους που φιλοξενούνται στο καταφύγιο.
Ακολούθησε επίσκεψη στο Νυμφαίο Φλώρινας και συγκεκριμένα στο Κέντρο Ενημέρωσης για την αρκούδα του Αρκτούρου στη Νίκειο σχολή. Η κ. Στυλιάδου Μαρία αναφέρθηκε στην παρουσία της καφέ αρκούδας στη χώρα μας, στους τρόπους προστασίας και διαχείρισης αυτού του άγριου ζώου, καθώς και στις δράσεις του Αρκτούρου που στοχεύουν ακριβώς στην αρμονική συμβίωση ανθρώπου και αρκούδας. Η κ. Στυλιάδου παρουσίασε και το εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Αρκτούρου που απευθύνεται σε δημοτικά σχολεία. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες στην ημερίδα επισκέφθηκαν το καταφύγιο της αρκούδας, παρατήρησαν από μικρή απόσταση τα εντυπωσιακά αυτά ζώα και  ενημερώθηκαν από την κ. Ποντίκη Έλενα για τις συνθήκες διαβίωσης, αλλά και για τις συνήθειες τους.
Η Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Μελίτης θα ήθελε να ευχαριστήσει την περιβαλλοντική οργάνωση Αρκτούρο και ιδιαίτερα τους Χατζηιωάννου Χρήστο, Στυλιάδου Μαρία και Ποντίκη Έλενα για την ζεστή φιλοξενία και την πρόθυμη συνεργασία. Ευχαριστίες οφείλει και σε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν σε αυτή την ημερίδα .  
O Υπεύθυνος του ΚΠΕ Μελίτης
Νίκος Νάνης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.