Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ψευδώς ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προσπαθούν να συνδέσουν την τροπολογία με την τύχη του σχεδίου «Αθηνά»



Με αφορμή τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για την παράγραφο 4 στο σχέδιο νόμου «Αρχή διασφάλισης της       Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» ο Βουλευτής της Ν.Δ. Φλώρινας κ. Κωνσταντινίδης Ευστάθιος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, όπως διαπιστώνεται και από τον τίτλο του, δεν αφορά στο σχέδιο «Αθηνά» και η «επίμαχη» τροπολογία, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία, αναφέρεται στη δυνατότητα να ιδρύονται ως κατευθύνσεις στα νέα τμήματα τα γνωστικά αντικείμενα των τμημάτων που συγχωνεύονται.
Για παράδειγμα συγχωνεύονται τα τμήματα του ΤΕΙ Φλώρινας στη Νέα Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας με κατευθύνσεις, 1.Ζωϊκής Παραγωγής, 2. Φυτικής Παραγωγής, 3. Αγροτικής Οικονομίας, ενώ επιδιώκω να συμπεριληφθεί και 4η κατεύθυνση στη Νέα Σχολή.
Ψευδώς ο ΣΥΡΙΖΑ  και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μετά τον πρόσφατο γάμο τους, προσπαθούν να συνδέσουν την τροπολογία με την τύχη του σχεδίου «Αθηνά», το οποίο όλοι γνωρίζουν ότι προωθήθηκε με Προεδρικό Διάταγμα. Άρα, το σχέδιο «Αθηνά» δεν ψηφίστηκε στη Βουλή. Η τροπολογία αφορά αποκλειστικά στην κατοχύρωση των νέων κατευθύνσεων και των επαγγελματικών δικαιωμάτων φοιτητών και αποφοίτων. Εάν δεν περνούσε η τροπολογία οι μόνοι χαμένοι θα ήταν οι φοιτητές και  η λειτουργία των ιδρυμάτων μετά το σχέδιο «Αθηνά», γιατί οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις θα συνέχιζαν να υφίστανται, ενώ δε θα μπορούσαν να δημιουργούνται οι κατευθύνσεις. Το παράδειγμα είναι το ίδιο με αυτό που ανέφερα παραπάνω. Για να εξηγηθούμε, η συγχώνευση των τμημάτων του ΤΕΙ γίνεται με Προεδρικό διάταγμα και οι κατευθύνσεις θεσμοθετούνται με αυτήν την τροπολογία και κατοχυρώνουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών.
Ειδικά για τους εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έως και το Ακαδημαϊκό Έτος 2012-2013, ο παρεχόμενος τίτλος σπουδών φέρει τον υφιστάμενο κατά τον χρόνο εισαγωγής τους τίτλο και τύπο, ακόμα και στην περίπτωση που το ΑΕΙ ή η Σχολή ή το Τμήμα εισαγωγής τους συγχωνεύθηκε, κατατμήθηκε, μετονομάστηκε ή καταργήθηκε.
Θα μπορούσα να πω ότι με αυτήν την τροπολογία, χωρίς να θίγεται το προβλεπόμενο από το Σύνταγμα αυτοδιοίκητο των ιδρυμάτων, διαλύονται όλες οι φημολογίες που είχαν διαχυθεί το τελευταίο διάστημα περί μελλοντικής κατάργησης τμημάτων από το συμβούλιο κάθε ιδρύματος
Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛΛ. για μία ακόμη φορά με τερτίπια και καμώματα επιχειρούν να παραπληροφορήσουν και να δημιουργήσουν εντυπώσεις για κομματικό όφελος. Ίσως και να τις κερδίζουν αφού εκμεταλλεύονται και ποντάρουν στις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες. Πρόσκαιρα όμως. Γιατί όσο περνάει ο καιρός τόσο αποκαλύπτονται η γύμνια των επιχειρημάτων τους και οι επικίνδυνες θέσεις τους και  στην Οικονομία και στα Εθνικά Θέματα». 
Φλώρινα 28/3/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από το Πολιτικό Γραφείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.