Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ανοικτή επιστολή του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας προς τους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας των κομμάτων της Συμπολίτευσης



Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,
Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης του σχεδίου με την ονομασία «Αθηνά» και με σκοπό την Ανασυγκρότηση του Χάρτη των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της Χώρας, στις επαφές εκπροσώπων του συλλόγου μαζί σας αλλά και δημόσια, αντιταχθήκατε ανοικτά στην κατάργηση του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, την οποία επιφέρει το ανωτέρω σχέδιο.
Δυστυχώς λόγω της μη διαδικασίας ψήφισης από τη Βουλή των Ελλήνων του σχεδίου «Αθηνά» που επέλεξε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, υπήρχαν ελάχιστα έως μηδαμινά περιθώρια θεσμικής αντίδρασης και η αντίθεσή σας στην κατάργηση του Πανεπιστημίου εκφράστηκε με την επίδοση ψηφισμάτων, δημόσιων τοποθετήσεων και προσωπικών επαφών με την ηγεσία του Υπουργείου.
Η χθεσινοβραδινή εξέλιξη αναφορικά με την κατατεθείσα στη Βουλή από το Υπ. Παιδείας τροπολογία με γενικό αριθμό 328 και ειδικό αριθμό 108, που αφορά την εφαρμογή του Σχεδίου «Αθηνά», κατόπιν αιτήματος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ως αποτέλεσμα η ανωτέρω τροπολογία να τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, σήμερα, Πέμπτη 28 Μαρτίου.
Η σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής παρέχει θεσμικό βήμα για την έμ(ά)μεση αντίδρασή σας στις προτάσεις του Υπουργείου για την κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και τη συρρίκνωση του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Η στάση σας στη ψηφοφορία θα αποδείξει με εμφατικό τρόπο τη συνέπεια λόγων και πράξεων και, επιτρέψτε μας να χρησιμοποιήσουμε τη λαϊκή ρήση, «θα κλείσει στόματα ή θα τα ανοίξει διάπλατα από την έκπληξη».
Με τιμή
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων
του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.