Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Τοποθέτηση του Προέδρου της Ε.Α.Σ. Αμυνταίου στη Γενική Συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ

O Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αμυνταίου , Γιώργος Γιαννιτσόπουλος στη Γενική Συνέλευση προέδρων και διευθυντών που προσκάλεσε η ΠΑΣΕΓΕΣ στη Θεσσαλονίκη , δήλωσε τα εξής:
Οι αλλαγές που συντελούνται είναι γρήγορες , βίαιες και επικίνδυνες , δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο. Θα πρέπει άμεσα να δούνε τα σημερινά στελέχη και οι Διοικήσεις των οργανώσεων τις ευεργετικές διατάξεις του ν. 4015 και να ζητηθούν  διορθώσεις εκεί που χρειάζεται όσον αφορά τη διατήρηση ή τη μετατροπή των δευτεροβάθμιων οργανώσεων.
Γι΄αυτό τον λόγο πρότεινε τη δημιουργία μιας επιτροπής από προέδρους και διευθυντές  με τη συμμετοχή και της ΠΑΣΕΓΕΣ ώστε να έχει αποδοχή σε όλο τον συνεταιριστικό χώρο αλλά και τον πολιτικό που σήμερα δεν αποδέχεται την τριτοβάθμια οργάνωση, λόγω και της εκλογικής διαδικασίας που έχει κάνει στις 21/12/11 παρά το γράμμα του ν. 4015 αλλά και λόγω των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου για πολιτική ανατροπή του νόμου.
Το περιβάλλον είναι πλέον άκρως ανταγωνιστικό και επικίνδυνο λόγω της οικονομικής ύφεσης αλλά και λόγω των μεταρρυθμίσεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας εντός και εκτός χώρας. Θα πρέπει λοιπόν με σύνεση, όρεξη για δουλειά και όραμα για ένα υγειές και δυνατό συνεταιριστικό κίνημα , με κέντρο τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο, να στηρίξουν την εξέλιξη του αγροτικού τομέα στη χώρα αλλά και να διαμορφώσουν ένα περιβάλλον στην παραγωγή, τη μεταποίηση και την εμπορία των αγροτικών προϊόντων, αντάξιο της ιστορίας του συνεταιριστικού οικοδομήματος της χώρας αλλά και του συνεταιρίζεσθαι σε παγκόσμιο επίπεδο.
Όσον αφορά το θέμα των εργαζομένων, όπου οι οργανώσεις και οι επιχειρήσεις πάνε καλά , οικονομικά, να δοθεί και αύξηση για να δείξουνε ότι το συνεταιριστικό κίνημα δεν είναι ούτε κράτος αλλά ούτε και ιδιωτική πρωτοβουλία, είναι οργανώσεις συνεταιριστικές των παραγωγών και των εργαζομένων , αλλά όπου το πράγμα δεν πάει καλά θα πρέπει να έρθει στην πραγματική οικονομία, έσοδα – έξοδα.
Αμύνταιο, 01/02/2012
Γραφείο Τύπου ΕΑΣ Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.