Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Οι αποφάσεις του συνεδρίου της ΚΕΔΕ

Στις σημερινές πρωτόγνωρες συνθήκες κρίσης που περνά η χώρα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνει έτοιμη να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των ζοφερών συνεπειών της, να στηρίξει και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων των συμπολιτών μας καθώς και να συμβάλλει στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της ίδιας της χώρας.
Αυτό τονίζεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 27-28 Ιανουαρίου στην Κομοτηνή.
Επίσης τονίζεται ότι η ΚΕΔΕ ζητά από την Κυβέρνηση να διασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι ώστε να μπορέσουν οι δήμοι να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες, να ανταποκριθούν στις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες, αλλά και να συμβάλλουν στην στήριξη της πραγματικής τοπικής οικονομίας. Δηλώνει κατηγορηματικά ότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπερασπιστεί αγωνιστικά τη βιωσιμότητα των δήμων.
 Επίσης ζητά από την κυβέρνηση, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου και πάντως πριν τη λήξη της θητείας της, να προχωρήσει στις απαραίτητες νομοθετικές βελτιώσεις και προσαρμογές που αφορούν στο πρόγραμμα «Καλλικράτης»,  για το οποίο υπογραμμίζει  ότι  ορισμένες διατάξεις του δημιουργούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που φρενάρουν την αποτελεσματική λειτουργία των δήμων και την αποτελεσματική εφαρμογή της μεταρρύθμισης.
Σας επισυνάπτουμε το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος καθώς και τα συμπεράσματα του συνεδρίου.
Αθήνα, 30-1-2012
Γραφείο Τύπου ΚΕΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.