Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Συμμετοχή του Δημάρχου Αμυνταίου στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ


Στις εργασίες του συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), στην Κομοτηνή, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμυνταίου και Πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, που πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων».
Αντικείμενο της ομιλίας του δεν ήταν μόνο η παρουσίαση του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων ως παραδείγματος συνεργασίας μεταξύ «Καλλικρατικών» Δήμων, αλλά και η προβολή της προσπάθειας των λιγνιτικών περιοχών να εξασφαλίσουν το μέλλον τους και να προετοιμάσουν τη μεταλιγνιτική περίοδο.
Μέσα από την ομιλία του ο κ. Ιωσηφίδης προσπάθησε να ενημερώσει τους συνέδρους για το υπόβαθρο της προσπάθειας των ενεργειακών Δήμων και τα αιτήματα που έχουν διαμορφωθεί μέσα από τη συνεργασία τους, όπως είναι η καταβολή του Τοπικού Πόρου στους οικείους δήμους, η θεσμοθέτηση Λιγνιτικού Τέλους και η επαναπόδοση των εκτάσεων των ανενεργών ορυχείων στις τοπικές κοινωνίες.
Στο τέλος της ομιλίας του ζήτησε τη στήριξη όλων των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης, καθώς πρόκειται για μία προσπάθεια που χαρακτηρίζεται «εξαιρετικά σημαντική» για το μέλλον των περιοχών παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη και αναμένονται δυναμικές κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των τοπικών κοινωνιών.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αμυνταίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.