Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Δύο Προτάσεις του Δημάρχου Αμυνταίου

Πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων ημερησίας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, ο Δήμαρχος κ. Μάκης Ιωσηφίδης, πραγματοποίησε δύο τοποθετήσεις και κατέθεσε δύο προτάσεις που αφορούν τη σχέση του τόπου με την πνευματική δημιουργία.
Η πρώτη έχει σχέση με την απώλεια του «ποιητή των εικόνων» που τίμησε το Νομό Φλώρινας και την περιοχή του Αμυνταίου, καθώς ο Θόδωρος Αγγελόπουλος αξιοποίησε τα τοπία και τη φυσική ομορφιά του τόπου μας για πολλές ταινίες του. Η πρόταση του Δημάρχου είναι να δοθεί το όνομα του Θόδωρου Αγγελόπουλου σε μία οδό της πόλης του Αμυνταίου.
Η δεύτερη πρόταση αφορά έναν Αμυνταιώτη, τον Θοδωρή Ρακόπουλο που τιμήθηκε με το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα για την ποιητική συλλογή «Φαγιούμ» από τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2011. «Νοιώθω περήφανος, όχι μόνο ως Δήμαρχος του τόπου που βγάζει νέους πνευματικούς ανθρώπους, αλλά και για το γεγονός ότι ένα μέλος του Δημοτικού μας Συμβουλίου τον καθοδήγησε στα πρώτα του βήματα», είπε ο Δήμαρχος αναφερόμενος στο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Άγγελο Ρακόπουλο.
Η πρόταση που κατέθεσε είναι να αγοραστούν βιβλία της ποιοτικής συλλογής «Φαγιούμ» και να μοιραστούν στα σχολεία του Δήμου Αμυνταίου, όπου κάποια ποιήματα μπορούν να παρουσιαστούν στα ανάλογα μαθήματα.
Αμύνταιο, 1 Φεβρουαρίου 2012
Γραφείο Τύπου Δήμου Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.