Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Beyond the Youth- Κάτι περισσότερο από τους Νέους



Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας δράσεων που αναδεικνύουν τον τόπο μας και τον ανθρώπινο πλούτο,  διοργανώνει πρόγραμμα ανταλλαγής νέων με τίτλο «Beyond the Youth- Κάτι περισσότερο από τους Νέους»,  που συγχρηματοδοτείται από την Δράση 1.1 του προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.
Από τις 30 Οκτωβρίου έως και τις 6 Νοεμβρίου 2012, 35 Νέοι συμπολίτες μας από την Ισπανία, Ιταλία, Τσεχία, Ουγγαρία και Βουλγαρία θα φιλοξενηθούν στην ακριτική μας πόλη.
Η βασική ιδέα και έννοια του προγράμματος είναι να συγκεντρώσει νέους από χώρες της Ευρώπης, να εργαστούν μαζί και να διερευνήσουν την έννοια της νεανικής συμμετοχής σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα.
Η οικονομική κρίση έχει περιορίσει σημαντικά την δυνατότητα, σε όλες τις χώρες του προγράμματος, να δώσουν ευκαιρίες στους νέους να δημιουργήσουν και να ονειρευτούν.  Είναι μία περίοδος στην οποία τα κοινά προβλήματα και οι προκλήσεις μας ενώνουν ακόμη περισσότερο. Είναι κοινοί οι στόχοι για την καταπολέμηση της ανεργίας, της φτώχιας και της κινητικότητας εντός της ΕΕ. Είναι επίσης, γνωστό ότι οι νέοι δεν μπορούν να παρατηρούν αμέτοχοι αρνητικά κοινωνικά φαινόμενα. Επιπλέον, οι ανάγκες επαφής με τις παλαιότερες γενιές και ο διάλογος για τα κοινά προβλήματα δίνουν ελπίδα ότι οι νέοι μπορούν αν αναλάβουν, έχοντας διαμορφώσει κοινές αξίες, τις τύχες του τόπου τους τις τύχες ολόκληρης της Ευρώπης. Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τις προγραμματισμένες δράσεις και πρωτοβουλίες που θα υλοποιηθούν στην διάρκεια της ανταλλαγής.
Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012
Για τον ΟΕΝΕΦ
Κώστας Φιλιππίδης
Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.