Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Επαφές του Δημάρχου Πρεσπών με φορείς στην Αθήνα


Ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Βασίλειος Τσέπας συμμετείχε σε σύσκεψη που συνεκάλεσε ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αντικείμενο τις ζημιές που προκλήθηκαν λόγω του καύσωνα σε καλλιέργειες φασολιού σε Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα, κατά το στάδιο της ανθοφορίας ή στο αρχικό στάδιο της καρπόδεσης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμα οι Βουλευτές Κοζάνης Γ. Κασαπίδης και Μιχ. Παπαδόπουλος, Καστοριάς κα Μαρία Αντωνίου, Φλώρινας Ευστ. Κωνσταντινίδης, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Θ. Σαρρής, ο Δήμαρχος Ορεστίδος Π. Κεπαπτσόγλου, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Καστοριάς Αρ. Αμοιρίδης, οι πρόεδροι των Α.Σ. «Πελεκάνος» Ν. Στεργίου και Πρεσπών Αντ. Δημητρόπουλος και ο πρόεδρος ΤΟΕΒ Πρεσπών Μιχ. Ναλπαντίδης.
Ο αναπληρωτής Υπουργός διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες πως, οι αποζημιώσεις θα δοθούν στους παραγωγούς, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής των ζημιών και συγκεκριμένα για την Πρέσπα, αυτό θα γίνει μετά τις 10 Αυγούστου.
Ο Δήμαρχος Πρεσπών ζήτησε από τον κ. Χαρακόπουλο να μάθει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μελέτη για το πρόγραμμα της «στάγδην άρδευσης» των Πρεσπών.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό, το θέμα βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης και έχει καθυστερήσει λόγω της καθυστέρησης στη σύσταση διαχειριστικής επιτροπήs στο Υπουργείο.
Ο Δήμαρχος Πρεσπών συνάντησε επίσης τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, στον οποίο έθεσε το θέμα της απόσπασης των συνοριακών φυλάκων από την περιοχή στη Θράκη, τονίζοντας πως αυτή η μετακίνηση θα «αδειάσει» την Πρέσπα από τους φύλακες και θα δημιουργήσει αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες των συνόρων. Η απάντηση του Υπουργού ήταν πως, κατανοεί το ζήτημα, αλλά δυστυχώς, η απόφαση για τη μετακίνηση δε μπορεί να ανακληθεί στην παρούσα φάση.
Ο κ. Τσέπας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη από τον οποίο ζήτησε έκτακτη οικονομική επιχορήγηση για το Δήμο, για να πάρει όμως αρνητική απάντηση, καθώς ο Υπουργός τόνισε πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο την τρέχουσα περίοδο.
Τέλος, ο Δήμαρχος Πρεσπών συναντήθηκε με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Χαράλαμπο Αθανασίου, στον οποίο έθεσε το ζήτημα των δυσκολιών που προκύπτουν από την ισχύουσα νομοθεσία, σε σχέση με την απασχόληση αλλοδαπών. Ο Δήμαρχος περιέγραψε τις συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, υπογραμμίζοντας πως περίπου 600 αλλοδαποί εργάτες απασχολούνται εποχιακά σε αγροτικές εργασίες και πρέπει να υπάρξει μέριμνα, ώστε το κόστος για τη νομιμοποίησή τους, να μην είναι δυσβάσταχτο για τους παραγωγούς. Ο κ. Τσέπας κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για τη ρύθμιση του θέματος και έλαβε την απάντηση ότι θα εξεταστούν όλες οι παράμετροι για το ζήτημα αυτό.
Λαιμός, 2 Αυγούστου 2012
Δελτίο Τύπου Δήμου Πρεσπών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.