Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας


Τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας επισκέφτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο.
Τον Μακαριώτατο υποδέχτηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Δημήτριος Ηλιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Γιάννης Αντωνιάδης, περιφερειακοί σύμβουλοι και διευθυντές των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας.

Καλωσορίζοντας τον Αρχιεπίσκοπο ο κ. Δακής αναφέρθηκε στη γενικότερη κατάσταση της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ από την πλευρά του ο κ. Ηλιάδης τόνισε τα επιμέρους προβλήματα της Φλώρινας και ο κ. Αντωνιάδης την αναπτυξιακή εικόνα της περιοχής.
Ο Μακαριώτατος, αφού άκουσε με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις, επισήμανε τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες, περιγράφοντας γλαφυρά την καθημερινότητα και τις ενέργειες της Εκκλησίας της Ελλάδος για να ανακουφίσει τον πόνο χιλιάδων κατοίκων της Αθήνας και της περιφέρειας.
Παράλληλα δε ανέφερε πως η Ελλάδα έχει ήδη μπει σε μια νέα εποχή και πως μόνο με τη στενή συνεργασία όλων μπορεί η χώρα να ζήσει καλύτερες μέρες.
Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ηλιάδης προσέφερε στον κ. Ιερώνυμο έναν πίνακα φλωριναίου ζωγράφου και ένα βιβλίο με τις εκκλησίες της Φλώρινας του καθηγητή Ν. Μουτσόπουλου, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος προσέφερε με τη σειρά του μια αναμνηστική πλακέτα που απεικονίζει τον Απόστολο Παύλο να διδάσκει στην Πνύκα.
Φλώρινα, 30 Ιουλίου 2012
Δελτίο Τύπου Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.