Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Στη Θεσσαλονίκη από αύριο η έκθεση «Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τα Γαλλικά Στρατεύματα στη Φλώρινα»


Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Δήμο Φλώρινας και το Σύλλογο Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Τα Γαλλικά Στρατεύματα στη Φλώρινα», από τις 11 έως και τις 22 Ιουνίου 2013, στην αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ του Γαλλικού Ινστιτούτου, Λεωφόρος Στρατού 2Α.

Η έκθεση θα εγκαινιασθεί την Τρίτη 11 Ιουνίου και ώρα 19:30 από τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, κ. Christophe Le Rigoleur, παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας, κ. Ιωάννη Βοσκόπουλου και του Προέδρου του Συλλόγου Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης, κ. Δημητρίου Γάκη.  

Η ίδια έκθεση είχε διοργανωθεί στο Δήμο Φλώρινας, από τις 06 Μαρτίου έως και τις 07 Απριλίου 2013, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της από τον τουρκικό ζυγό. Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από το Υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας, το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών και το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

Τα κείμενα της έκθεσης έχει επιμεληθεί ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Βλάσης Βλασίδης, ενώ έχουν συμπεριληφθεί φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείο.

Οι λεζάντες των φωτογραφιών είναι στα ελληνικά και τα γαλλικά, μετάφραση την οποία έχει επιμεληθεί το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προβάλλεται ντοκιμαντέρ για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Φλώρινας από τη Διεύθυνση Μουσείου - Αρχείου της ΕΡΤ.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ευχαριστούμε τους παραπάνω φορείς για τη συνεργασία και την ευγενική παραχώρηση του υλικού της έκθεσης.
 
Φλώρινα, 07-06-2013
Δελτίο Τύπου Δήμου Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.