Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Δήλωση Θ. Γερμανίδη για το κλείσιμο της Ε.Ρ.Τ.



Με μια ακραία και αυταρχική δήλωση ο Κυβερνητικός  Εκπρόσωπος ανακοίνωσε χθες το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης κορυφώνοντας τη στρατηγική συρρίκνωσης και υποβάθμισης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εκ μέρους της κυβέρνησης.
Πρόκειται για μία πράξη πραξικοπηματικού χαρακτήρα ενάντια στην ανεξάρτητη δημοσιογραφία ενάντια στην πολυφωνία και τη δημοκρατία.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει πως η Ε.Ρ.Τ. ανήκει στον ελληνικό λαό, ο οποίος την πληρώνει απαιτώντας να αποτελεί ένα υπόδειγμα αδέσμευτης και πλουραλιστικής ενημέρωσης.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. δεσμεύεται να υπερασπιστεί το δημόσιο χαρακτήρα της ραδιοτηλεόρασης και ταυτόχρονα δεσμεύεται πολιτικά απέναντι και στους εργαζόμενους και στην ελληνική κοινωνία ότι θα αποτελέσει ανάχωμα στην προσπάθεια συρρίκνωσής της, προστατεύοντας τις θέσεις εργασίας, αλλά κυρίως προστατεύοντας και μία αντίληψη αδέσμευτης, δημοσιογραφικά υπεύθυνης και ανεξάρτητης ραδιοτηλεόρασης. Στα σχέδια της κυβέρνησης για την πλήρη απαξίωση και διάλυση της Ε.Ρ.Τ. θα σταθούμε απέναντι.

Ως βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Φλώρινας δηλώνω ότι συμπαραστέκομαι στους εργαζόμενους της Ε.Ρ.Τ. και ότι θα υπερασπιστώ μέχρι τέλους το δημόσιο χαρακτήρα και τη λειτουργία της. 

Θανάσης Γερμανίδης

Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Ε.Κ.Μ. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.