Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Σύλλογος Φίλων Μουσικής Φλώρινας «Ερωδιός»


«Ερωδιός» είναι το όνομα του νεοσύστατου πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μουσικής Φλώρινας. Πρόκειται για τη «γνωστή» πλέον στο ευρύ κοινό «κίνηση» των μουσικόφιλων της Φλώρινας ή Φλωριναίων Καλλιτεχνών, οι οποίοι διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία τα τέσσερα συνεχόμενα Φεστιβάλ Μουσικής στην πόλη της Φλώρινας.
Με γνώμονα την κοινή τους αγάπη για τη μουσική, κατάφεραν μέσω εθελοντικών οργανωτικών επιτροπών, αποτελούμενων από ανθρώπους με μεράκι και όραμα, να διοργανώσουν αυτά τα Φεστιβάλ, προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους, τόσο αυτοί όσο και οι δεκάδες συμμετέχοντες σε αυτά, μουσικοί και τραγουδιστές. Ήρθε ο καιρός η προσπάθεια αυτή να «γιγαντωθεί» και να «αγκαλιαστεί» από ακόμη περισσότερο κόσμο.   
Σε αυτά τα πλαίσια, η αρχική «κίνηση» των μουσικόφιλων της Φλώρινας, απέκτησε πλέον και νομική οντότητα, με τη σύσταση της σε σύλλογο που φέρει την ονομασία: Σύλλογος Φίλων Μουσικής Φλώρινας «Ερωδιός» (Σ.Φ.Μ.Φ.«ΕΡΩΔΙΟΣ»).
Χωρίς να αλλάξει η αρχική «φιλοσοφία» της κίνησης, με βάση την κοινή αγάπη για τη μουσική και την ανιδιοτέλεια, συστάθηκε ο σύλλογος «Ερωδιός», με μοναδικό σκοπό να γίνει ακόμη πιο «οργανωμένη» η όλη προσπάθεια στήριξης των Φλωρινιωτών καλλιτεχνών (μουσικών, τραγουδιστών, συγκροτημάτων) και γενικότερα για μια ουσιαστική καλλιτεχνική αναζωογόνηση του τόπου μας, σε συνεργασία και με τους άλλους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής. Πρόκειται για έναν «μη κερδοσκοπικό» (όπως αναφέρετε ρητά και στο καταστατικό) σύλλογο φίλων της μουσικής, που θα στηρίζεται καθαρά στον εθελοντισμό και στη διάθεση προσφοράς των μελών του.

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Την Κυριακή 26 Μαΐου 2013, πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Φλώρινας, οι εκλογές του συλλόγου για την ανάδειξη 2μελούς Ελεγκτικής Επιτροπής και 5μελούς Διοικητικού Συμβουλίου. Αμέσως μετά την καταμέτρηση των ψήφων, τα εκλεγμένα μέλη πραγματοποίησαν την πρώτη τους συνέλευση, στην οποία το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Μακατσέλος Χρήστος
Αντιπρόεδρος: Κόζης Πέτρος
Γραμματέας: Ρέμπελος Κλήμης
Ταμίας: Δινάκης Πέτρος
Υπεύθυνος επικοινωνίας & Μ.Μ.Ε: Ιωαννίδης Ηλίας
Αναπληρωματικό μέλος: Περχανίδου Ρεβέκκα

Ελεγκτική Επιτροπή: Νικολάου Νικόλαος, Ασίκης Μιχαήλ

ΣΚΟΠΟΣ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
(Τα βασικά σημεία των σκοπών και δραστηριοτήτων του συλλόγου, σύμφωνα με το καταστατικό της σύστασης του)
Βασικός στόχος του συλλόγου είναι η ανάδειξη και προώθηση της μουσικής και του πολιτισμού, αλλά και η ευαισθητοποίηση του πολίτη απέναντι στα μουσικά δρώμενα του τόπου, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο (συνεργασία με αντίστοιχους συλλόγους από άλλες περιοχές της Ελλάδας). Συγκεκριμένα σκοπός είναι η διενέργεια συναυλιών, αφιερωμάτων, σεμιναρίων, ημερίδων & μαθημάτων ή όποιας άλλης μορφής εκδηλώσεων για την επιμόρφωση στελεχών δημοσίων και ιδιωτικών φορέων σε θέματα πολιτισμού, εκθέσεων με σκοπό την προβολή πολιτιστικών και εικαστικών θεμάτων, η δημιουργία χώρου συγκέντρωσης μουσικών αλλά και φίλων της μουσικής, η συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς συλλόγους, με το Δημόσιο αλλά και με ιδιώτες για την προώθηση των σκοπών του Συλλόγου. 
Κύρια δραστηριότητα θα είναι η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και καλλιτεχνικών φεστιβάλ, αλλά επίσης και διαλέξεων, συνεδρίων, εκθέσεων, κινηματογραφικών προβολών, θεατρικών παραστάσεων και όλων των συναφών εκδηλώσεων που θα σχετίζονται με τη μουσική. Η δημιουργία δικτύων ή η συμμετοχή σε ήδη υφιστάμενα δίκτυα, εθνικά ή διεθνή, η διοργάνωση τέτοιων κοινών εκδηλώσεων και ανταλλαγής πολιτιστικών αγαθών, γνώσεων και εμπειριών που θα συμβάλλουν στη γνωριμία των πολιτισμών και των καλλιτεχνικών δρώμενων της περιοχής. Η συνεργασία για τον σχεδιασμό, ανάπτυξη και υλοποίηση προγραμμάτων με κοινά δίκτυα ή φορείς, με στόχο την πολιτιστική ανάπτυξη και καλλιέργεια της περιοχής μας. Η ενημέρωση, υποβολή, εκτέλεση και διαχείριση προτάσεων και προγραμμάτων σχετικών με τον πολιτισμό, τα οποία μπορούν να τύχουν ιδιωτικών, εθνικών ή ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων. Η ανάδειξη και η στήριξη νέων καλλιτεχνών με την εξεύρεση χορηγιών ή υποτροφιών που θα συμβάλλουν στην καλλιτεχνική τους επιμόρφωση.
Στις δραστηριότητες του συλλόγου θα περιλαμβάνονται και η έκδοση έντυπου και ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού, που θα εξυπηρετεί τους σκοπούς, την προβολή του έργου και την εν γένει λειτουργία του Σωματείου. Μέσα εκπλήρωσης του σκοπού του Συλλόγου, που καλύπτονται πλέον και νομικά είναι ενδεικτικά: οι διαλέξεις, οι δημοσιεύσεις, η κυκλοφορία ενημερωτικών δελτίων, η συμμετοχή σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, οι παραστάσεις, η παρακολούθηση σεμιναρίων, οι εορταστικές εκδηλώσεις (φεστιβάλ), η αποδοχή χορηγιών και η συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΕΡΩΔΙΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…
Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, γίνεται κατανοητό, πως η σύσταση των Φίλων της Μουσικής σε Σύλλογο, αποτελεί την αφετηρία για μια ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια, ακόμα πιο «συλλογική» αυτή τη φορά, με στόχο την προώθηση και στήριξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη μουσική, για την καλλιτεχνική αναζωογόνηση και ανάδειξη του τόπου μας. Η «κίνηση» όλων των φίλων της μουσικής, κρατώντας αναλλοίωτο τον «χαρακτήρα» της και τον αρχικό «ρομαντισμό» της, «ισχυροποιείται», αποκτά «πρόσωπο», ελπίζοντας να αποτελέσει το βασικό «πυλώνα» έκφρασης και στήριξης κάθε μουσικού δρώμενου στην πόλη μας, με σκοπό όχι μόνο την ανάδειξη των καλλιτεχνών της Φλώρινας, αλλά κυρίως μέσω όλων αυτών των δραστηριοτήτων, να ξεκινήσει ένα μεγάλο «μουσικό ταξίδι» με συνεπιβάτες όλους τους φίλους της μουσικής, με προορισμό τη διασκέδαση και ψυχαγωγία των συμπολιτών μας. Καλό μας ταξίδι…

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Σ.Φ.Μ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ «ΕΡΩΔΙΟΣ»

Επισκεφθείτε μας στον επίσημο διαδικτυακό μας χώρο,
για κάθε πληροφορία γύρω από το σύλλογο στη διεύθυνση: http://erodiosflorinas.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.