Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Κολυμπώντας στον… Βράχο



Μια σπάνια εμπειρία πρόκειται να απολαύσουν στις 16 Ιουνίου 2013, στις 13.00 για τρίτη συνεχή χρονιά, οι δεκάδες κολυμβητές, που έχουν δηλώσει συμμετοχή στον 3ο Αγώνα Κολύμβησης «Λίμνη Βράχου» .

Σε υψόμετρο 950 μέτρων, οι κολυμβητές καλούνται να διανύσουν μια απόσταση 1.750 μέτρων, κατά μήκος της τεχνητής λίμνης Βράχου, στο βουνό Όντρια (οροσειρά του Βοίου), ένα χιλιόμετρο μακρύτερα από το χωριό Βράχος Καστοριάς και 24 χιλιόμετρα νοτιότερα του Άργους Ορεστικού.
Ο αγώνας που υπάγεται στην κατηγορία «Κολύμβηση Μακρινών Αποστάσεων», επιδιώκει να κάνει γνωστή μια από τις νεότερες τεχνητές λίμνες της χώρας, η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της κατασκευής του ομώνυμου Φράγματος Βράχου, η λειτουργία του οποίου ολοκληρώθηκε μόλις πριν από τρία χρόνια.
Το ειδυλλιακό ορεινό τοπίο και η φιλοξενία των κατοίκων του Βράχου, πρόκειται να αποζημιώσουν όσους παρακολουθήσουν τον 3ο  Αγώνα Κολύμβησης «Λίμνη Βράχου», σε μια αξέχαστη εμπειρία, που έχει μετατραπεί σε κολυμβητικό θεσμό.
Ο αγώνας οργανώνεται από τον Σύλλογο Γόνων Βράχου με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς – Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Άργους Ορεστικού, του Εθελοντικού Τμήματος Διάσωσης – Αντιμετώπισης Καταστροφών Ν. Καστοριάς και του Συλλόγου Ελληνικής Μαραθώνιας Κολύμβησης.
 Δείτε κι εσείς, πως κολυμπούν στον… Βράχο.

Την ίδια μέρα, 16 Ιουνίου 2013, οι φίλοι/ες  του ορεινού ποδηλάτου, μπορούν να ανακαλύψουν διαδρομές μέτριας και μεγάλης δυσκολίας στην περιοχή γύρω από τη λίμνη, με τη βοήθεια έμπειρων οδηγών – ποδηλατών. Ώρα αναχώρησης: 09:00΄ από τη γέφυρα του Φράγματος.
Από την πλατεία του χωριού Βράχος, ομάδα πεζοπόρων, με τη βοήθεια έμπειρων ορειβατών επίσης, θα ξεκινήσει την περιήγησή της στο βουνό Όντρια και θα καταλήξει στο Φράγμα για την παρακολούθηση των αγώνων.  Ώρα αναχώρησης 08:00΄.
  
Πληροφορίες:
Βίκυ Αδαμοπούλου (6974530706) vasidam123@gmail.com,  ή vasidam@otenet.gr Αλέξανδρος Σαμαράς (6972 020175) asamaras@mou.gr


3ος ΑΓΩΝΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ «ΛΙΜΝΗ ΒΡΑΧΟΥ»
ΒΡΑΧΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013
• Το βράδυ του Σαββάτου, 15 Ιουνίου 2013, στην πλατεία του χωριού Βράχος, θα πραγματοποιηθεί υποδοχή των αθλητών/τριών που θα συμμετέχουν στον κολυμβητικό αγώνα.
• Σε όσους αθλητές/τριες ή και φίλους/ες αρέσει η άμεση επαφή με τη φύση και επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στην ύπαιθρο, μπορούν να κατασκηνώσουν σε προκαθορισμένα σημεία στο χωριό ή στη λίμνη Βράχου.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013
  Το πρωί της Κυριακής, θα ξεκινήσει ομάδα πεζοπόρων την περιήγησή της  στο βουνό Όντρια, στους πρόποδες του οποίου είναι χτισμένος ο Βράχος και θα καταλήξει στο φράγμα της λίμνης Βράχου, για την παρακολούθηση των κολυμβητικών αγώνων. Όσοι/ες επιθυμούν να συμμετέχουν, θα πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία του χωριού στις 08:00 και με τη βοήθεια έμπειρων ορειβατών από την Καστοριά μπορούν να επιλέξουν διαδρομές εύκολης ή μέτριας δυσκολίας.
  Οι φίλοι/ες του ποδηλάτου, μπορούν να ανακαλύψουν διαδρομές μέτριας και μεγάλης δυσκολίας στην περιοχή γύρω από τη λίμνη, με τη βοήθεια έμπειρων οδηγών-ποδηλατών. Οι διαδρομές είναι χωμάτινες και θα χρειαστεί απαραίτητος εξοπλισμός (ποδήλατο βουνού, κράνος, γάντια). Παράλληλα, θα υπάρξει η δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτων στο χώρο του φράγματος (κατάστημα «ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ»: σταθερό 24670 23834 κινητό 694491255).  Όσοι/ες επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν συγκεντρωθεί στη γέφυρα του φράγματος στις 09:00, όπου και θα καταλήξουν στις 11:30 για την παρακολούθηση των αγώνων.
• Μετά το τέλος των αγώνων και των παράλληλων δραστηριοτήτων, στο μικρό καφενεδάκι του χωριού, αθλητές/τριες και φίλοι/ες μπορούν να ξεκουραστούν και να απολαύσουν το …. τσιπουράκι τους.


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
 
Ο Σύλλογος Γόνων Βράχου, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς – Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, του Δήμου Άργους Ορεστικού, του Εθελοντικού Τμήματος Διάσωσης – Αντιμετώπισης Καταστροφών Νομού Καστοριάς και  του Συλλόγου «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ», διοργανώνει τον 3ο Αγώνα Κολύμβησης «Λίμνη Βράχου».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΟΠΟΣ & ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Ο αγώνας που ανήκει στην κατηγορία OWS 1.1.1. «Κολύμβηση Μακρινών αποστάσεων», θα διεξαχθεί στη λίμνη Βράχου, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βράχου του Δήμου Άργους Ορεστικού της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013.

ΑΦΙΞΗ ΑΘΛΗΤΩΝ & ΣΥΝΟΔΩΝ
Η άφιξη των αθλητών καθώς και των συνοδών στο Βράχο θα πραγματοποιείται το Σάββατο από τις 09:00 έως τις 24:00.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ     
Την Κυριακή, ημέρα του αγώνα, το σημείο συγκέντρωσης θα είναι στη λίμνη Βράχου. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 13:00 και οι αθλητές θα πρέπει να είναι παρόντες στο χώρο 45 λεπτά νωρίτερα, για να υπογράψουν τις υπεύθυνες δηλώσεις και να τους δοθούν οι αριθμοί συμμετοχής.

ΑΓΩΝΑΣ
Η απόσταση που θα διανυθεί είναι περίπου 1.750 μ. και ο χρόνος διεξαγωγής του αγώνα δεν θα ξεπεράσει τη 1 ώρα και 15 λεπτά.
Η διαδρομή θα έχει τριγωνικό σχήμα και θα είναι ευκρινής από μεγάλες ιστιοπλοϊκές σημαδούρες κίτρινου χρώματος. H τεχνητή λίμνη Βράχου, βρίσκεται στο βουνό Όντρια (Οροσειρά του Βοΐου) σε υψόμετρο 950 μέτρων, σε απόσταση 1,2 χλμ. από το χωριό Βράχος και το μέγιστος βάθος της φθάνει τα 35 μέτρα. Την ημέρα του αγώνα η εκτιμώμενη θερμοκρασία του νερού αναμένεται να κυμανθεί περίπου στους 22ο – 24ο C.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, στις 14.30 θα ακολουθήσουν απονομές αναμνηστικών διπλωμάτων και μεταλλίων, καθώς και t-shirts.


ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Στον αγώνα θα υπάρχει ιατρική υποστήριξη. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους ευθύνη, κάτι που αποδεικνύεται με ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση που καταθέτουν στους διοργανωτές. Συστήνεται δε στους συμμετέχοντες να υποβληθούν σε ιατρική εξέταση πριν τον αγώνα.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Οι κολυμβήτριες και οι κολυμβητές μπορούν να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης και με μαγιό εγκεκριμένο όπως αυτό προβλέπεται από τη FINA και αφορά το Open Water. Δεν επιτρέπονται άλλου είδους πλευστικά – κολυμβητικά βοηθήματα (σανίδες, πέδιλα, χεράκια, κ.λ.π.). Πριν την εκκίνηση οι αθλητές/τριες έχουν το δικαίωμα να αλειφθούν με λάδι, αντηλιακό, βαζελίνη, γράσο και με οτιδήποτε άλλο επιθυμούν.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν κολυμβητές και κολυμβήτριες Έλληνες και ξένοι που έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους και βρίσκονται σε άρτια φυσική και ψυχική κατάσταση. Για τη συμμετοχή ανηλίκων απαιτείται έγγραφη συναίνεση γονέα ή κηδεμόνα.
Οι αιτήσεις θα αποστέλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@openwater.gr έως και την Κυριακή 09 Ιουνίου. Οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν από τους διοργανωτές για την έγκριση της συμμετοχής  τους με απαντητικό e-mail. Αιτήσεις που θα σταλούν μετά την ημερομηνία αυτή θεωρούνται εκπρόθεσμες και απορρίπτονται εκ των προτέρων.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ζητήματα μετάβασης και διαμονής:                       Ζητήματα αγώνα:
Αδαμοπούλου Βίκυ  6974 530706                            Βασιλείου Πολυχρόνης  6977 609551
Σαμαράς Αλέξανδρος 6972 020175                    Ρεπανάς Νικόλας  6944 700872

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ
ΣΤΟ ΝΕΣΤΟΡΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (20΄ περίπου από το χωριό Βράχος)


Ξενώνας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
τηλέφωνο:
24670 31 114
δίκλινο Β/Β : 30 Ευρώ
τρίκλινο Β/Β : 40 Ευρώ
Ξενώνας
ΑΧΙΛΛΕΙΟ
τηλέφωνο:
24670 31 320 ή 31 120
δίκλινο Β/Β : 30 Ευρώ
τρίκλινο Β/Β : 40 Ευρώ
Ξενώνας
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΑΚΟΥ
τηλέφωνο:
24670 31 401
δίκλινο Β/Β : 45 Ευρώ
τρίκλινο Β/Β : 55 Ευρώ


επίσης: ΒΑΤΤΥΝΑ: 24670 31 118, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ: 24670 31 101-2, ΟΡΕΣΤΩΝ: 24670 31 650, ΣΕΙΡΙΟΣ: 24670 31 650


ΠΡΟΣΒΑΣΗ - ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
-  Το χωριό Βράχος απέχει από το κέντρο της Θεσσαλονίκης περίπου 215χλμ. Η προσέγγιση γίνεται μέσω της Εγνατίας Οδού.
- Έπειτα από τον κόμβο της Σιάτιστας στρίβουμε δεξιά στην κάθετο της Εγνατίας Οδού για Καστοριά.
- Βγαίνουμε από την κάθετο της Εγνατίας Οδού στην έξοδο Νο 15 για Άργος Ορεστικό και μπαίνουμε στην πόλη του Άργους Ορεστικού.
- Στην πόλη του Άργους Ορεστικού αναζητούμε το Κέντρο Υγείας. Στρίβουμε δεξιά, περνάμε τη γέφυρα του Αλιάκμονα και ακολουθούμε τις πινακίδες για Βράχο.
- Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 1.080 μέτρων σε απόσταση 24χλμ. νότια από το Άργος Ορεστικό.
Οι οδηγοί θα πρέπει να καταβάλουν ιδιαίτερη προσοχή στο κομμάτι της διαδρομής από το Άργος Ορεστικό προς το χωριό Βράχος, καθώς ο δρόμος είναι στενός με πολλές κλειστές στροφές και στο τελευταίο μέρος του γίνεται ιδιαίτερα ανηφορικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.