Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Δευτέρα απόγευμα στα Άλωνα



Δευτέρα απόγευμα, στην εκκλησία του Αγίου Γεώργιου στα Άλωνα, αντάμωσαν οι μαθητές του νηπιαγωγείου και του Δημοτικού, οι γονείς, οι δάσκαλοι, οι κάτοικοι του χωριού και η καταπράσινη φύση!
Η νηπιαγωγός κ. Μαρία Πουγαρίδου και ο δάσκαλος κ. Νίκος Πάνου, οργάνωσαν και μας παρουσίασαν μια ιδιαίτερη γιορτή, μια συνεύρεση του νέου και του παλαιού, του παραδοσιακού και του σύγχρονου!
«Νόστιμο πολύ, το Αλωνιώτικο τυρί» και «οι Μικροί Chef και οι Συνταγές τους», ήταν τα δυο κύρια προγράμματα που υλοποίησαν και μας παρουσίασαν με μεράκι, κέφι και πρωτοτυπία.
Στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, εξέθεσαν φωτογραφικό υλικό με τις βιωματικές δράσεις των παιδιών (επισκέψεις σε σπίτια του χωριού και συμμετοχή στη διαδικασία παραγωγής του τυριού και της μυζήθρας, συλλογή συνταγών και δημιουργία Συνταγολογίου κ.ά.).
Παράλληλα με το φωτογραφικό υλικό, λειτούργησε μια μικρή περιφερειακή έκθεση με εργαλεία και αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν οι νοικοκυρές στα παλιά τα χρόνια.
Πριν ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις, ο δάσκαλος, οι μαθητές και οι γονείς, τίμησαν την κ. Πουγαρίδου για την πολύχρονη προσφορά της στο σχολείο, στα παιδιά, στο χωριό… θυμίζοντας σε όλους ότι «δάσκαλος» δεν είναι μια οποιαδήποτε λέξη, ένας οποιοσδήποτε επαγγελματίας. «Δάσκαλος» σημαίνει Ψυχή και Γνώσεις ζυμωμένα με Αγάπη και Προσφορά για τον Άνθρωπο.
Στη συνέχεια, με περίσσιο κέφι και ταλέντο, τα παιδιά μας παρουσίασαν μια παραλλαγή της εκπομπής της ΕΤ3, «Κυριακή στο Χωριό», με χαρούμενους και έξυπνους διαλόγους που έγραψε η κ. Μαρία Πουγαρίδου.
Σημαντική και πολύ ενδιαφέρουσα στιγμή της εκδήλωσης, ήταν, όταν οι μητέρες και οι γιαγιάδες εμφανίστηκαν επί σκηνής και μας παρουσίασαν τα πεντανόστιμα παραδοσιακά εδέσματα: τυρί, μυζήθρες, πολλές και διαφορετικές πίτες, χαλβάδες, γλυκά και αλμυρά, όλα πάνω στον μπουφέ. Και φυσικά τα τιμήσαμε όλα!
Η εκδήλωση, διανθισμένη με αγαπημένα τραγούδια και παραδοσιακή μουσική από την τοπική ορχήστρα, συγκίνησε και ενθουσίασε το κοινό.
Εκεί, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στα Άλωνα, χόρεψαν όλοι μαζί: ο Διευθυντής της Α/θμιας Εκπ/σης Φλώρινας κ. Παναγιώτης Νώτας, ο δάσκαλος κ. Νίκος Πάνου και η νηπιαγωγός κ. Μαρία Πουγαρίδου, οι δάσκαλοι που υπηρέτησαν στο δημοτικό σχολείο των Αλώνων σε παλαιότερα έτη η κ. Ξανθίππη Παρασχάκη και ο κ. Νίκος Νεδέλκος, οι γονείς των παιδιών, οι φίλοι και οι κάτοικοι του χωριού και τα παιδιά!
Περάσαμε ένα υπέροχο απόγευμα στα Άλωνα, τη Δευτέρα, 10-06-2013

Δόξα Κωτσαλίδου
Υπ. Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Φλώρινας







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.