Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας


Υπό την Προεδρία του Αντιδημάρχου Φλώρινας κ. Αθανάσιου Μπέλτσου και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε τη Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με ένα θέμα εκτός ημερήσιας  διάταξης και έξι θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της Αντιπολίτευσης ο Δήμαρχος Φλώρινας είπε: «Σχετικά με το θέμα των ανεμογεννητριών δεν έχει παρθεί καμία απόφαση από το τωρινό Δημοτικό Συμβούλιο. Μάλλον είχε αποφασίσει το προηγούμενο αλλά δεν γνωρίζω τι αποφάσισε, τι ενέκρινε και τι δεν ενέκρινε. Δε σας κρύβω ότι στις προθέσεις μου είναι να προβούμε σε καταγγελία προς το Αρμόδιο Υπουργείο γιατί πραγματικά συντελείται εκεί, μεγάλη οικολογική καταστροφή. Επίσης πληροφορήθηκα ότι έχει γίνει μετατόπιση των πυλώνων στην κορυφή του βουνού και ενώ ανήκαν αποκλειστικά στο κτηματολόγιο Πρεσπών, έχει μετατοπιστεί μεγάλο μέρος σε χώρο που ανήκει στο κτηματολόγιο της Φλώρινας. Δε γνωρίζω αν και για το συγκεκριμένο σημείο έχουν περιβαλλοντική έγκριση αλλά και την αντίστοιχη έγκριση που χρειάζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας.»
Το θέμα προ ημερήσιας διάταξης είναι το εξής:
 «Σχετικά με ψηφίσεις πιστώσεων, για συνδιοργάνωση εκδηλώσεων 2012 και επιχορηγήσεων σε συλλόγους του Δήμου Φλώρινας» με εισηγητή τον κ. Δ. Κρουσοράτη, υπαλλήλου του οικονομικού τμήματος του Δήμου Φλώρινας.
Α) «Ψήφιση πίστωσης 4.500€, για την απονομή βιβλίων σε αριστούχους μαθητές του Δήμου Φλώρινας στα πλαίσια της “Χρηστίδειου Τελετής”
Η συγκεκριμένη πίστωση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς καταψήφισαν οι κύριοι Ασπρίδης, Μούσιου, Στάιος, Κωτσαλίδου, Απιδόπουλος, Πετκάνης, Σταύρου, Αργυρόπουλος και Σαχινίδης.
Β) «Ψήφιση πίστωσης 1.500€, για τη συνδιοργάνωση του Δήμου Φλώρινας με την Εύξεινο Λέσχη Φλώρινας των αθλητικών- πολιτιστικών εκδηλώσεων  “ΠΑΤΟΥΛΙΔΕΙΑ 2012”»
Η συγκεκριμένη πίστωση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος του κ. Πετκάνη.
Γ) «Ψήφιση πίστωσης 4.000€, για τη συμμετοχή του Δήμου Φλώρινας στα έξοδα διαμονής- φιλοξενίας και επίδοσης αναμνηστικών δώρων στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμο»
Η συγκεκριμένη πίστωση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος του κ. Πετκάνη.
1
«Σχετικά με έγκριση μελέτης της Υπηρεσίας «Μεταφορά μαθητών Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Φλώρινας για το σχολικό έτος 2012-2013» προϋπολογισμού 749.247,02 € - Εκτέλεση μεταφοράς μαθητών με δημόσια συγκοινωνία/δημόσια σύμβαση» με εισηγήτρια την κ. Β.Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντων των κυρίων Ασπρίδη, Τσιώκα και Στάιο.
2
«Σχετικά με προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου: «Διυλιστήρια 2006» με εισηγήτρια την κ. Β.Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
3
«Σχετικά με παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: Καλλιέργεια δύο πηγών και μεταφορά πόσιμου νερού στο δίκτυο ύδρευσης στην Τ.Κ. Άνω Κλεινών Δημοτικής Ενότητας Κ. Κλεινών» με εισηγήτρια την κ.  Β.Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
4
Σχετικά με έγκριση 1ου – τακτοποιητικού ΑΠΕ του έργου: Αποξήλωση, συσκευασία και τελική διάθεση στοιχείων αμιάντου στεγάστρου Δημοτικής αγοράς» με εισηγήτρια την κ. Β.Σεχίδου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Τεχνικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
5
«Σχετικά με τροποποίηση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος Δήμου Φλώρινας οικον. έτους  2012» με εισηγήτρια την κ. Στ.Τσομπάνου, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Οικονομικού Τμήματος Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
6
«Σχετικά με επιχορήγηση του ¨Οργανισμού Πολιτιστικών εκδηλώσεων Πρεσπών- Φλώρινας¨ για τη διοργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΠΡΕΣΠΕΣ 2012» με  εισηγητή τον κ. Ι.Βοσκόπουλο, Δήμαρχο Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντων των κυρίων Σαχινίδη και Κωτσαλίδου.
Φλώρινα, 16-08-2012
Δελτίο Τύπου Δήμου Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.