Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Η ομιλία του Προέδρου του Ε.Κ.Φ. Σ. Μπίρου στην απεργιακή συγκέντρωση της 6ης Νοεμβρίου 2012



Εργαζόμενοι – Εργαζόμενες, Άνεργοι, Νέοι και Νέες,
Η συγκυβέρνηση της υποτέλειας, της Τρόικας και των μεγάλων εργοδοτών, στο όνομα της δήθεν αποφυγής της χρεοκοπίας και της είσπραξης της νέας δανειακής δόσης, είναι έτοιμη να περάσει το πιο καταστροφικό και εξοντωτικό πακέτο μέτρων που γνώρισε ποτέ η χώρα μας στη σύγχρονη ιστορία της.
Όλα είναι έτοιμα για να φτάσει στη Βουλή ένα τρίτο Μνημόνιο με τα πιο βάρβαρα, αντεργατικά, αντικοινωνικά και αναποτελεσματικά μέτρα, που έχει γνωρίσει ο τόπος.
Όμως, μέχρι εδώ!!
Έφτασε η ώρα να δώσουμε όλοι μαζί το μεγάλο αγώνα. Οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη ενάντια στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, στην ισοπέδωση μισθών και συντάξεων, στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι και νεολαίοι, όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.
Όλοι μαζί, με μία φωνή και καθολική απαίτηση να διεκδικήσουμε από την Κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους ηγέτες να αφουγκραστούν τη φωνή και την οργή της Κοινωνίας.
Να απαιτήσουμε ν' αλλάξουνε τις αδιέξοδες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που οδηγούν την Ελλάδα και την Ευρώπη στην καταστροφή, που δεν δίνουν λύσεις, παρά μόνο ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.
Να αντιληφθούν, επιτέλους, ότι εκτός από τους αριθμούς και τα κέρδη της οικονομικής ολιγαρχίας υπάρχουν οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ και οι ανάγκες τους, υπάρχουν οι πολίτες και τα δικαιώματά τους, υπάρχει η απαίτηση για μια ανθρώπινη, ρεαλιστική και αναπτυξιακή πολιτική.
Ο ελληνικός λαός και όλοι οι λαοί της Ευρώπης να αντισταθούμε στη λεηλασία μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών, στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που προωθούνται και ενισχύονται από τα κερδοσκοπικά κέντρα και παράκεντρα.
Αντιστεκόμαστε σε όλους εκείνους που με τις χρεοκοπημένες ιδεοληψίες τους, επιμένουν σε μια λανθασμένη, αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική, που διαλύει τα πάντα, διασπά την κοινωνική συνοχή, εξαθλιώνει τους ανθρώπους και δημιουργεί:
Λιτότητα - Ακρίβεια - Φορολεηλασία
Συντάξεις ελεημοσύνης
Απολύσεις - Ανεργία - Κοινωνικό αποκλεισμό
Ιδιωτικοποιήσεις - Εκποιήσεις του Δημοσίου και συρρίκνωση των κοινωνικών αγαθών
Κοινωνικές ανισότητες - Φτώχεια - Ρατσισμό - Ξενοφοβία
Ύφεση - Χρέη - Διεύρυνση της κρίσης.
Το «πρόγραμμα» είναι ΛΑΘΟΣ και ΑΔΙΕΞΟΔΟ, είναι ΔΙΑΛΥΤΙΚΟ και ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ, είναι
ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ.
Έχει ως στόχο τη βίαιη εσωτερική υποτίμηση, την ύφεση, την ανατροπή όλων των κοινωνικών κατακτήσεών μας, την ενίσχυση και διεύρυνση των κερδών και των προνομίων των εργοδοτών και των τραπεζιτών.
Τα μέτρα είναι σκληρά και άδικα, ενώ οι θυσίες πάνε χαμένες, γιατί δεν δίνουν λύση, δεν δημιουργούν προοπτική και ελπίδα, δε σώζουν τη χώρα, δεν μας βγάζουν από την κρίση και τα αδιέξοδα.
Πρέπει όλοι μαζί να αντισταθούμε στους εκβιασμούς και στις απειλές περί καταστροφής.
Να διεκδικήσουμε, να αγωνιστούμε, να παλέψουμε για να διατηρήσουμε το δικαίωμα στη δουλειά, με ανθρώπινες συνθήκες και αξιοπρεπείς μισθούς.
Να μην εφαρμοστεί αυτή η πολιτική, που οδηγεί έναν ολόκληρο λαό στην εξαθλίωση, στο περιθώριο.
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ
Τα Συνδικάτα μαζί με την Κοινωνία παλεύουμε και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να ενισχύσουμε  τις διεκδικήσεις μας, γιατί όλοι μαζί είμαστε πιο ισχυροί και αποτελεσματικοί.
Μπορούμε να ανατρέψουμε ολοκληρωτικά τις νεοφιλελεύθερες επιλογές, για να μπορέσουμε και πάλι να ονειρευτούμε ένα καλύτερο μέλλον.
Να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές
Να μην αφήσουμε ν' ακυρωθεί το δικαίωμά μας στη ζωή.
Να μην επιτρέψουμε να διαλυθεί καθετί δημόσιο, Κοινωνικό, Συλλογικό και Ανθρώπινο αγαθό.
Να επιβάλουμε τα δίκαια αιτήματά μας, να προστατεύσουμε τα Κοινωνικά, Δημοκρατικά και Πολιτικά μας δικαιώματα!
Να επιβάλλουμε πολιτικές Ανάπτυξης, Απασχόλησης και Κοινωνικής Δικαιοσύνης σε μια Ευρώπη των Πολιτών και όχι των «αγορών» και των ευρωπαίων ισχυρών.
Παλεύουμε και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να ενισχύσουμε  τις διεκδικήσεις μας, γιατί όλοι μαζί είμαστε πιο ισχυροί και αποτελεσματικοί.
Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τη ψήφιση των μέτρων που εξοντώνουν κοινωνία και οικονομία & να ακυρώσουμε τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της εξαθλίωσης.
Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τις πολιτικές της κυβέρνησης της ΕΕ. του ΔΝΤ και του μεγάλου κεφαλαίου.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.