Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 17ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Άργους Ορεστικού



Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το 17ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Άργους Ορεστικού που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος «Η ΟΡΕΣΤΙΣ» με τη συμμετοχή του Δήμου Ορεστίδος και της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.
Το Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης πλημμύρισε με εκατοντάδες θεατές αλλά και με όμορφες μελωδίες του χορωδιακού τραγουδιού από διάφορες περιοχές της χώρας, οι οποίες συνεπήραν όλους όσοι παρευρέθηκαν κατά τη διάρκεια του διημέρου.
Έτσι, κατά σειρά εμφανίστηκαν η χορωδία Τρίπολης, η χορωδία του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας “Ο Αριστοτέλης”, η χορωδία Πολιτιστικού Μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, η νεανική χορωδία – μαντολινάτα της ενορίας Αγίου Παντελεήμονος οδού Αχαρνών, η μικτή χορωδία “Αμύντας” Αμυνταίου, η χορωδία του Συνδέσμου Αργεστών Θεσσαλονίκης “Ο Ορέστης”, η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστοριάς “Ο Αθανάσιος Χριστόπουλος”, η χορωδία “Παρέα Φίλων Τραγουδιού” του Μορφωτικού Συλλόγου “Αρμονία” και η χορωδία του Μορφωτικού Συλλόγου “Η Ορεστίς”.
Την έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξε ο Δήμαρχος Ορεστίδος κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ενώ παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτρης Σαββόπουλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Πασχάλης Χαρούμενος, η βουλευτής ΝΔ Ν. Καστοριάς κα Μαρία Αντωνίου, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος και ηΑντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Καστοριάς.
Η εξαιρετική απόδοση των χορωδιών και των μουσικών σχημάτων που τις συνόδευαν, υπό τη διεύθυνση των ταλαντούχων μαέστρων είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ξεχωριστού κλίματος μέσα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου που σημαδεύτηκε από την αυθόρμητη συμμετοχή του φιλόμουσου κοινού.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.