Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Προκλητική και άνιση μεταχείριση

Με πέντε (5) προκηρύξεις της Μ.Ο.Δ. Α.Ε. καλούνται προκλητικά Δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας να αξιοποιήσουν τα κονδύλια της Τεχνικής Βοήθειας για ωρίμανση μελετών των έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ. Οι προκηρύξεις όμως δεν απευθύνονται σε όλους τους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά σε συγκεκριμένους Δήμους και συγκεκριμένα έργα. Η Περιφερειακή Ενότητα της Φλώρινας απουσιάζει εντελώς από τις προκηρύξεις αυτές, που αποδεικνύουν περίτρανα μία πρακτική διαιώνισης της αδικίας και της υπανάπτυξης του τόπου μας, που δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.
Η αντίδραση θα πρέπει να είναι καθολική και η καταδίκη των πρακτικών αυτών συλλογική! Η αλήθεια πρέπει να λάμψει και να ξεσκεπαστούν όλοι και όλες όσοι συμμετέχουν σε αυτή την αδικία που συντελείται χρόνια τώρα εναντίον του Νομού της Φλώρινας. Για το λόγο αυτό ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, έχει καλέσει τους Βουλευτές Νομού Φλώρινας, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, τους Δημάρχους Φλώρινας και Πρεσπών και τη Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε σύσκεψη, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου, την Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012 και ώρα 13:00. Στόχος της σύσκεψης είναι να καθοριστούν οι περαιτέρω τρόποι αντίδρασης για να σταματήσουν αυτές οι λογικές και να στιγματιστούν οι υπεύθυνοι.
«Οργή, είναι η μόνη λέξη που μπορώ να χαρακτηρίσω αυτό που νοιώθω. Οι ίδιοι άνθρωποι που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού συνεχίζουν να παίζουν στις πλάτες του τόπου μας. Δεν βρίσκομαι στη θέση του Δημάρχου Αμυνταίου για να ανέχομαι τα παιχνιδάκια των πολιτικών σταρ και των διευθυντικών στελεχών της Δυτικής Μακεδονίας. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να αποδομήσω αυτές τις πρακτικές και να επανέλθουμε επιτέλους στην ομαλότητα. Γιατί αυτό που συμβαίνει είναι πολιτική ανωμαλία.
Δεν είναι δυνατό να στερούν από όλο το Νομό Φλώρινας τη δυνατότητα να διεκδικήσει με ίσους όρους το δικαίωμα στην ανάπτυξη. Δεν θα το επιτρέψουμε, διότι η ανοχή μας έχει ξεπεράσει τα όρια.
Ο πολιτικός χρόνος που δημοσιεύτηκαν οι προκηρύξεις αυτές δεν αφήνει αμφιβολίες για το γεγονός ότι υπάρχουν ανίερες πολιτικές συμμαχίες, που προσωπικά με αφήνουν αδιάφορο. Από εδώ και πέρα όλες μας οι δυνάμεις πρέπει να έχουν στόχο το ξεσκέπασμα της αδικίας έτσι ώστε όλος ο κόσμος να καταλάβει ποιοι και γιατί έχουν καταδικάσει σε υποβάθμιση τον τόπο μας» δήλωσε για το θέμα ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, που είναι αποφασισμένος θα εξαντλήσει κάθε πολιτικό και ένδικο μέσο, στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να σταματήσει αυτή η κατάφορη αδικία.
Αμύνταιο, 10 Μαΐου 2012
Γραφείο Τύπου Δήμου Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.