Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη στο Νυμφαίο


Μεγαλειώδη υποδοχή επιφύλαξε ο λαός του Δήμου Αμυνταίου στον Παναγιότατο Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος επισκέφθηκε το Νυμφαίο στο πλαίσιο της επίσκεψης του στις Μητροπόλεις Σερβίων - Κοζάνης και Καστοριάς.

Στην πλατεία του χωριού, όπου τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργος Δακής, ο Βουλευτής Φλώρινας, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και πλήθος κόσμου, αποδόθηκαν τιμές από άγημα του Ελληνικού Στρατού και στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετέβη στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου όπου τελέστηκε δοξολογία.
Μετά τη δοξολογία τον Οικουμενικό Πατριάρχη προσφώνησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστορίας, κ.κ. Σεραφείμ, ο Δήμαρχος Αμυνταίου, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Νυμφαίου, κ. Νικόλαος Μέρτζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, κ. Δημήτρης Ηλιάδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Στην αντιφώνησή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στο Νυμφαίο και την ιστορία του, όπως επίσης και στην ανάγκη ενότητας του Έθνους. Η συγκινητικότερη στιγμή εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου ήταν όταν μετά από επιθυμία του Παναγιότατου το εκκλησίασμα έψαλλε το «Φως Ιλαρόν».
Στη συνέχεια η Παναγιότατος επισκέφθηκε το Καταφύγιο της Αρκούδας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, όπου τον υποδέχθηκαν ο Νυμφαιώτης Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος της Οργάνωσης, κ. Γιάννης Μπουτάρης με τους συνεργάτες του και τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις ο Γενικός Διευθυντής, κ. Λάζαρος Γεωργιάδης. Ο Παναγιότατος, που είναι γνωστή η φιλοπεριβαλλοντική του δράση, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δράσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και τα γενικότερα περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής.
Η επίσκεψη του Παναγιότατου έκλεισε με δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Δήμαρχος Αμυνταίου.
Αμύνταιο, 3 Ιουλίου 2012
Γραφείο Τύπου Δήμου Αμυνταίου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.