Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Προσφώνηση του Δημάρχου Αμυνταίου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Νυμφαίο


Παναγιότατε,
Σεβασμιότατοι,
Κύριε Περιφερειάρχη,Κύριε Βουλευτά,Αγαπητέ συντοπίτη και συνάδελφε Δήμαρχε Θεσσαλονίκης,
Κύριε Πρόεδρε της Τοπικής Κοινότητας Νυμφαίου,
Κύριοι πρώην Πρόεδροι της ιστορικής Κοινότητας Νυμφαίου,Κύριοι εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων,Νυμφαιώτισες και Νυμφαιώτες,

Κυρίες και κύριοι,...
Μεγάλη ημέρα η σημερινή, τόσο για το ιστορικό Νυμφαίο, όσο και για όλο το Δήμο Αμυνταίου, που υποδέχονται και καλωσορίζουν τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας.
Σας υποδεχόμαστε στο Νυμφαίο, που κατά την μακραίωνη περίοδο της Τουρκοκρατίας αποτέλεσε φάρο Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, αφού οι φιλοπρόοδοι και εργατικοί Νυμφαιώτες φρόντισαν, εκτός από την οικονομική ευμάρεια της ορεινής αυτής Κοινότητας και την πνευματική καλλιέργεια των τέκνων της.
Σήμερα είναι ένα στολίδι αρχιτεκτονικής, ιστορίας και αειφορικής ανάπτυξης. Ένας πρότυπος οικισμός που αναπτύχθηκε τουριστικά με σεβασμό στην πολιτισμική κληρονομιά αλλά και το φυσικό περιβάλλον, μέσα από το όραμα και τη δράση επιφανών, δημιουργικών και άξιων ανθρώπων.
Στον ευλογημένο τόπο, όπου έχω την τιμή να είμαι Δήμαρχος, το Νυμφαίο αποτελεί την κορωνίδα του τουριστικού μας προϊόντος και μαζί με τους ορεινούς μας όγκους, τις τέσσερις λίμνες, τους μοναδικούς οικοτόπους, τους αρχαιολογικούς μας χώρους και τα τοπικά μας προϊόντα συνθέτουν έναν ιδανικό προορισμό.
Στον τόπο αυτό Παναγιότατε ανοίγουμε τις πύλες της καρδιάς μας για να Σας υποδεχτούμε, εκφράζοντας τα βαθύτερα αισθήματα αγάπης και σεβασμού στο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και το πρόσωπό Σας.
Η εδώ παρουσία Σας στη δύσκολη αυτή στιγμή που ζει η χώρα, αλλά και η περιοχή μας με τα ειδικά της οικονομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα, μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για προκοπή και ανάπτυξη του τόπου μας. 
Η εδώ παρουσία Σας μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και για τον περιορισμό των αρνητικών συνεπειών των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, έναν τομέα για τον οποίο η Παναγιότητά Σας επιδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον.
Είναι ένας αγώνας δύσκολος και γι’ αυτό η παρουσία Σας είναι εξαιρετικά σημαντική για τον ευσεβή λαό του Δήμου Αμυνταίου, διότι με τον ελπιδοφόρο λόγο Σας έχετε τη δυνατότητα να εμψυχώσετε και να κινητοποιήσετε δυνάμεις που έχει ο καθένας μας μέσα του. Δυνάμεις που θα βελτιώσουν τον καθένα χωριστά και την κοινωνία μας στο σύνολό της.
Ζούμε σε δύσκολους καιρούς, με την πατρίδα μας να δοκιμάζεται, όπως δοκιμάζονται και οι πολίτες της. Η παρουσία Σας Παναγιότατε μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και με τη βοήθεια του Θεού να ξεπεράσουμε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Για το λόγο αυτό πιστεύω ακράδαντα ότι η παρουσία Σας δεν αποτελεί μόνο ύψιστη τιμή για τον τόπο μας, αλλά αφετηρία δημιουργίας και κινητήρια δύναμη για τις ψυχές όλων των πιστών.
Ως ελάχιστο δείγμα υιικής αγάπης παρακαλώ να δεχθείτε αυτή την εικόνα, που φιλοτεχνήθηκε από τοπικό αγιογράφο για την Παναγιότητά Σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.