Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Απάντηση του Δήμου Φλώρινας στη Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας



Λυπάμαι ειλικρινά για την έλλειψη ιστορικής μνήμης από την παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Φλώρινας. Φαίνεται πως τίποτα δε διδάχτηκε από το παρελθόν, τότε που με απαγορεύσεις, με αστυνομικού τύπου μέτρα και δράσεις είχαν τεθεί στην παρανομία και το ανελέητο κυνηγητό.

Αλήθεια, θέλει να ξαναγυρίσουμε σ’ εκείνη την εποχή, αλλά αυτή τη φορά με διαφορετικά θύματα;
Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του στις 28.2.2013 και με την παρουσία του εκπροσώπου της  «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Φλώρινας, αποφάσισε ομόφωνα τον κανονισμό λειτουργίας του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου στο νέο πάρκο.  Μάλιστα, στην πρόταση του Δημάρχου να τεθούν κάποιοι περιορισμοί στα κοινοβουλευτικά κόμματα, διαφώνησε ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», λέγοντας: «θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά περιοριστικό» και πως με τους περιορισμούς που πρότεινε ο Δήμαρχος «απευθύνεται ένα κακό μήνυμα εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου» στην κοινωνία.
Ακόμα, ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» πρότεινε και έγινε ομόφωνα αποδεκτό, να υπάρχει στον κανονισμό λειτουργίας της αίθουσας, ότι Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΝΑ ΔΙΔΕΤΑΙ ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.  Τι άλλαξε μέσα σε δύο μήνες και η «Λαϊκή Συσπείρωση» βρέθηκε στον αντίποδα της πρότασής της; Τι εξυπηρετεί η νέα της θέση; Σίγουρα όχι την ελεύθερη έκφραση και διάδοση των ιδεών και θέσεων ενός κόμματος.
Δε γνώριζε ότι η «Χρυσή Αυγή» είναι κοινοβουλευτικό κόμμα; Δε γνώριζε τη δράση της;  Ότι «το μόρφωμα αυτό, υμνητές του χιτλερισμού, κήρυκες του μίσους, προπαγανδιστές κάθε μορφής βίας και ανομίας, αυτοί που χαρακτηρίζουν «υπάνθρωπους και σκουπίδια» τους μετανάστες δεν μπορεί να βαπτίζονται «θεσμικό κοινοβουλευτικό κόμμα», όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της;
«Μπορεί να μη συμφωνώ με ό,τι υποστηρίζεις. Μα θα υπερασπίσω μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να διατυπώνεις ελεύθερα τις απόψεις σου», είπε ο Βολταίρος, και το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόφασή του στις 28.1.2013 αυτό κάνει. Ο Δήμος εφάρμοσε τον κανονισμό, που ψήφισε κι ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Τώρα τα περί «αυτονόητων» της ανακοίνωσης,  είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις». Η διαχείριση και λειτουργία της αίθουσας διέπεται από γραπτό κανονισμό και τίποτα δεν είναι αυτονόητο.
Είναι καιρός η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Φλώρινας να επιλέξει την ηθική της ευθύνης από την ηθική του σκοπού, για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το φαινόμενο της μετακίνησης των πολιτών σε φαινόμενα τύπου «Χρυσής Αυγής» και «Γκρίλο». Να χτυπήσουμε την ανεργία που αποτελεί την κύρια αιτία τροφοδότησής τους. Να δημιουργήσουμε περιβάλλον ανάπτυξης, για να αλλάξουν οι συνθήκες ζωής μας. Να επανακτήσει την αξιοπιστία του το πολιτικό σύστημα.
Μόνο έτσι θα περιοριστούν τα  φαινόμενα αυτά και όχι με απαγορεύσεις που μόνο κακό έκαναν στον τόπο μας. Κι αν μια παράταξη πρέπει να έχει ιστορική μνήμη, αυτή είναι η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Φλώρινας.
Φλώρινα, 22-03-2013
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.