Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

«εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο»

Η ελληνική κοινωνία, εδώ και 3 χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπη με την ίσως πιο σκληρή προσαρμογή της μεταπολιτευτικής της ιστορίας.
Η οικονομική κρίση, αποτέλεσμα της πολιτικής σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων, άλλαξε άρδην τα δεδομένα σε όλους τους τομείς της ζωή μας. Η συνεχώς αυξανόμενες φτώχεια κι ανεργία, τα δυσβάσταχτα βάρη, η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους κι η υποβάθμιση της Δημόσιας-Δωρεάν Παιδείας είναι φαινόμενα που συζητάμε καθημερινά.
Απέναντι σε όλα αυτά οφείλουμε να πάρουμε θέση, να ενημερωθούμε και να δράσουμε! Ν’ αναπτύξουμε εκείνες τις σχέσεις ρήξης κι αλληλεγγύης δίνοντας έτσι την απάντησή μας.
Με το παραπάνω σκεπτικό λοιπόν, εμείς οι φοιτητές του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Φλώρινας αποφασίσαμε να στηρίξουμε ένα Πρόγραμμα Εθελοντικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας σε μαθητές της πόλης μας με χαμηλή επίδοση.
Πιστεύουμε ότι σε μία ακριτική πόλη, όπως η Φλώρινα, είναι αποστολή του Πανεπιστημίου να αποτελεί συνοδοιπόρο της τοπικής κοινωνίας στον αγώνα για τη βελτίωση της καθημερινότητας!
Μέσα απ’ αυτή την κίνηση σκοπεύουμε να βοηθήσουμε παιδιά με χαμηλή επίδοση, τα οποία δεν προλαβαίνουν η δεν μπορούν να στηρίξουν οι γονείς τους στη διαδικασία της μάθησης. Στόχος επίσης είναι η ανάπτυξη του πνεύματος του εθελοντισμού, τόσο στους μελλοντικούς δασκάλους όσο και στην τοπική κοινωνία. Τέλος δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές του τμήματός μας να ασκηθούν περισσότερο στη διδακτική πράξη.
Θα ήταν ευχής έργο να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις κι άλλα Παιδαγωγικά Τμήματα …
Την απάντηση στην κρίση τη δίνουμε όλοι μαζί! Ενωμένοι, με συνεργασία κι αλληλεγγύη θα φέρουμε την Αλλαγή. Ο καθένας απ’ το δικό του μετερίζι, απ’ τους χώρους εργασίας, μέχρι τα σχολεία κι απ’ τις πλατείες μέχρι τη γειτονία του χωριού μας, γράφουμε τις πρώτες λέξεις ενός άλλου αύριο…
Φλώρινα, 22 Μαρτίου 2012
Κάλπικης Στέργιος
Πρόεδρος Φοιτητικού Συλλόγου ΠΤΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.