Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας την Τρίτη 20Μάρτη- Στη Φλώρινα στις 6:30΄ μ.μ., στην κεντρική πλατεία

Η εξόντωση του λαού «ρήτρα» για να σωθεί το κεφάλαιο!
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έρχεται την Τρίτη στη Βουλή η αντιλαϊκή συμφωνία με την τρόικα..
Στην ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης στη Βουλή, με τη μορφή του κατεπείγοντος, προχωρά την ερχόμενη Τρίτη η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, περνώντας καινούργια θηλιά στο λαιμό των λαϊκών στρωμάτων.
Το νέο δάνειο, ύψους 137,1 δισ. ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ, τα διαδοχικά μνημόνια και εφαρμοστικοί νόμοι που το συνοδεύουν, θα αποτελέσει, για τα επόμενα 30 χρόνια, το βασικό μοχλό για την πλήρη εξόντωση του λαού.
Τα πανηγύρια των αστικών κομμάτων, της ντόπιας πλουτοκρατίας και των συμμάχων τους στην ΕΕ, για την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και το «κούρεμα» των ελληνικών κρατικών ομολόγων, γίνονται με φόντο τα συντρίμμια που άφησε πίσω του το «τσουνάμι» των νέων μέτρων του μνημονίου, αλλά και των αντιλαϊκών πακέτων, που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.
Το «Μνημόνιο 2», που ψηφίστηκε στις 12 Φλεβάρη από 199 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μεταξύ άλλων προβλέπει: Μείωση κατά 22% στους κατώτατους μισθούς (480 ευρώ καθαρά),  μείωση κατά 32% στους μισθούς των νέων κάτω των 25 ετών (430 ευρώ καθαρά), σταδιακή κατάργηση όλων των κλαδικών συμβάσεων και αντικατάστασή τους με επιχειρησιακές ή ατομικές, Πάγωμα των ωριμάνσεων (τριετίες), μείωση από 10% μέχρι 15% σε όλες τις επικουρικές συντάξεις πάνω από 200 ευρώ, μείωση 12% σε όλες τις κύριες συντάξεις πάνω από 1.300 ευρώ, μαχαίρι σε πλήθος κοινωνικών επιδομάτων με καθιέρωση εισοδηματικών κριτηρίων, δραματικές περικοπές σε φαρμακευτική και υγειονομική περίθαλψη,  κατακρεούργηση του επιδόματος ανεργίας που συρρικνώνεται στα 360 ευρώ το μήνα, λουκέτο στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας και στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, κατάργηση της μονιμότητας στις πρώην ΔΕΚΟ και στις τράπεζες που βρίσκονται υπό κρατικό έλεγχο, κ.ά., ενώ από τον Ιούνη έρχονται και νέα μέτρα (νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις στο δημόσιο τομέα, αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ σε τρόφιμα, φάρμακα, ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς, ολοκληρωτική κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, κλπ).
Εργαζόμενοι – εργαζόμενες. Άνεργοι. Αυτοαπασχολούμενοι και φτωχοί αγρότες. Νέοι και νέες.
Ενώστε τη φωνή σας με αυτήν του ΚΚΕ.
Συμπορευτείτε μαζί του στους καθημερινούς αγώνες και στις εκλογές.
Κλείστε τ' αυτιά σας στους διάφορους «σωτήρες», που τώρα δήθεν θυμήθηκαν το λαό, όταν, επί χρόνια, εφάρμοζαν την πολιτική που τον τσακίζει. Κλείστε τ' αυτιά σε όσους πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και ταυτόχρονα υπόσχονται στο λαό λύσεις σε όφελός του. Ακούστε προσεκτικά τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση διεξόδου από την κρίση.
Να παρεμποδίσουμε την καταστροφή του λαού, με οδηγό και προοπτική την ανατροπή της εξουσίας - δικτατορίας των μονοπωλίων. Λαός κυρίαρχος είναι ο λαός κάτοχος του πλούτου που παράγει. Έξω από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με λαϊκή εξουσία.
Ανακοίνωση ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.