Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Στη Φλώρινα και στην Ιεροπηγή βρέθηκε την Παρασκευή ο Υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης

Στο εργοτάξιο της εταιρίας «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ» στο τμήμα Φλώρινα-Νική βρέθηκε την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012, για  να ενημερωθεί για τα νέα έργα των Κάθετων Αξόνων της Εγνατίας Οδού, στη Δυτική Μακεδονία.
Στο εργοταξιακό χώρο του έργου Φλώρινας- Νίκης παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας Γιάννης Αντωνιάδης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Σάββας Σαπαλίδης, ο περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Ναούμ και εκπρόσωποι της εταιρείας ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ.
Εντύπωση προκάλεσε η απουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Δημήτρη Ηλιάδη και του Δημάρχου Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλου, οι οποίοι δεν είχαν προσκληθεί.
Ο Υφυπουργός δήλωσε ότι το έργο είναι προϋπολογισμού 80 εκατομμυρίων ευρώ και θα ολοκληρωθεί σε τριάντα μήνες, καλοκαίρι του 2014.
Το χαρακτήρισε ως έργο «αναπτυξιακό και γεωστρατηγικής σημασίας».
Για το τμήμα Φλώρινα-Πτολαιμαϊδα δήλωσε ότι θα χρηματοδοτηθεί η μελέτη με 4 εκατομμύρια ευρώ και θα ενταχθεί στην πέμπτη προγραμματική περίοδο.
Για το τρένο είπε ότι τα αρμόδιο υπουργείο με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τους τοπικούς φορείς εργάζονται ώστε να βρεθεί λύση, για να λειτουργήσει η γραμμή Έδεσσα-Φλώρινα, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.