Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Δυναμικό παρόν αύριο Τρίτη από την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Π.Ο.ΑμεΑ) Δυτικής Μακεδονίας, έξω από τα ΚΕΠΑ Κοζάνης και Καστοριάς



Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Π.Ο.ΑμεΑ) Δυτικής Μακεδονίας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Ε.Σ.ΑμεΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) για παναπηρική κινητοποίηση σε όλες τις πόλεις της χώρας που λειτουργούν ΚΕΠΑ( Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας).
Συγκεκριμένα στη Δυτική Μακεδονία λειτουργούν ΚΕΠΑ  στην Κοζάνη και την Καστοριά.
Καλούμε λοιπόν όλους τους φορείς- μέλη μας να ενεργοποιηθούν και να δώσουμε σύσσωμοι δυναμικό παρόν την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 11 π.μ. έξω από τα ΚΕΠΑ Κοζάνης και Καστοριάς όπως αυτή η ημερομηνία έχει οριστεί πανελλαδικά.
Σημειώνουμε ότι στα ΚΕΠΑ Κοζάνης  εκκρεμούν 4.500 αιτήσεις και 2.500 στα ΚΕΠΑ Καστοριάς.
 Είναι κατά συνέπεια, καίριας σημασίας η κινητοποίηση αυτή διότι::
ü     . Οι ρυθμοί διεκπεραίωσης των αιτήσεων είναι πολύ αργοί και κατά συνέπεια σε πολλές των παραπάνω περιπτώσεων έχουν λήξει τα επιδόματα τους ή οι προσωρινές συντάξεις τους.
ü     Σε όλο αυτό το διάστημα της πολύμηνης αναμονής οι άνθρωποι μη λαμβάνοντας το επίδομά τους αδυνατούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες και βρίσκονται σε πολύ δεινή θέση διότι στις περισσότερες των περιπτώσεων  αποτελούσε και το μοναδικό τους εισόδημα..
ü     Τους έχει διακοπεί και η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, και δεν μπορεί να περιγραφεί με λέξεις η δύσκολη οικονομική τους κατάσταση που φτάνει στα  όρια της επιβίωσης τους
ü     Συμπληρωματικά ένας  ακόμη δυσχερής παράγοντας είναι  το γεωφυσικό περιβάλλον στη Δυτική Μακεδονία  που είναι δυσπρόσιτο και είναι πολύ επώδυνο, χρονοβόρο και πολυδάπανο να μετακινούνται άτομα με αναπηρία από δυσπρόσιτα χωριά .
ü     Αλλά ακόμη και στις περιπτώσεις  που η επιτροπή πρέπει να μεταβεί στο περιβάλλον του ατόμου (άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω βαριάς μορφής κινητικής αναπηρίας) η διαδικασία είναι επίσης πολύ αργή
Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε τους φορείς- μέλη μας να παραβρεθούν την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 11π.μ έξω από τα ΚΕΠΑ Κοζάνης και Καστοριάς   και ζητάμε :
ü     Τη μη διακοπή  της σύνταξης ή  του  προνοιακού επιδόματος για όσο καιρό αναμένουν για την επανεξέτασή τους.
ü      Επάνδρωση με ανθρώπινο εργατικό δυναμικό στα ΚΕΠΑ για την εύρυθμη λειτουργία τους.
ü     Δημιουργία ΚΕΠΑ και στις περιφερειακές ενότητες Φλώρινας και Γρεβενών.
ü     Να επισπευσθούν οι ρυθμοί διεκπεραίωσης των αιτήσεων από τα υπάρχοντα ΚΕΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.