Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Το βιβλίο του σκηνοθέτη Σταμάτη Τσαρουχά «Το Ρόδο της Κυζίκου» παρουσιάστηκε στο Άργος Ορεστικό



Με μνήμες της προσφυγιάς πλημμύρισε το Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού  με αφορμή τις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο Δήμος Ορεστίδος σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μικρασιατών «Η Κύζικος», χθες το απόγευμα.
Κεντρικό πρόσωπο αποτέλεσε ο Αρτακιανός σκηνοθέτης-συγγραφέας κ. Σταμάτης Τσαρουχάς, το ιστορικό μυθιστόρημα του οποίου «Το Ρόδο της Κυζίκου» παρουσιάστηκε από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Ορεστίδος και φιλόλογο κα Μελίκα Σανταλίδου, ενώ για τη σημαντική προσφορά του στον πολιτισμό και τους στενούς δεσμού που έχει με την περιοχή μας ο Δήμαρχος Ορεστίδος κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου του χάρισε μια πλακέτα με το έμβλημα του Δήμου, το «Κοινό των Ορεστών».
Αποσπάσματα του βιβλίου ανέγνωσε η θεατρολόγος κα Βάνα Κεβρεκίδου, ενώ ιδιαίτερη συγκίνηση στους παρευρισκόμενους χάρισε η χορωδία του Συλλόγου που ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια της Μικράς Ασίας αλλά και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου που παρουσίασε χορούς της Μικράς Ασίας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων της απελευθέρωσης της περιοχής από τον τουρικό ζυγό, ενώ στο τέλος προβλήθηκε η ταινία «Αθανάσιος Χριστόπουλος» του Σταμάτη Τσαρουχά, η οποία το 2011 απέσπασε το βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.