Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Η επόμενη μέρα- Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας;


«Με τη διερευνητική εντολή θα επιδιώξω άμεσα να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας μακράς πνοής με τα κόμματα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και στο ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση πρέπει να έχει κοινωνική αποδοχή και θα πρέπει να στηρίζει τη κοινωνική συνοχή που απειλείται όχι μόνο από τα οικονομικά προβλήματα αλλά και από θέματα ασφαλείας.« Η εθνική συνεννόηση είναι επιβεβλημένη απ' όλους. Θα ξεκινήσω τις συναντήσεις μου με τους πολιτικούς αρχηγούς στις 2 το μεσημέρι και πιστεύω ότι υπάρχουν περιθώρια συνενόησης», σημείωσε ο κ. Σαμαράς.
Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας τόνισε την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης άμεσα καθώς η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά και κρίσιμα προβλήματα και μόνο μια κυβέρνηση μπορεί να τα χειριστεί. Ευχήθηκε στον κ. Σαμαρά καλή επιτυχία στις συνομιλίες που θα έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα πρυτανεύσει το εθνικό συμφέρον και εθνικό καθήκον.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκινά άμεσα τις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς με πρώτο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο θα συναντήσει στις 2 το μεσημέρι ενώ στις 6 το απόγευμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.
Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.