Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών στην εκδήλωση «Portes Ouvertes» του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης



Φέτος η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών είχε τη χαρά να συμμετάσχει στην εκδήλωση «Portes Ouvertes» του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης. Η εκδήλωση διοργανώθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά από την Ένωση Αποφοίτων Λεοντείου Λυκείου, που φέτος συνδυάστηκε και με τα «175 χρόνια προσφοράς στην εκπαίδευση» (1838-2013).
Οι εκδηλώσεις διήρκεσαν τρεις ημέρες (27-29 Σεπτεμβρίου) γεμάτες με ποικίλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους• από συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες και θεατρικές παραστάσεις μέχρι αθλητικές δραστηριότητες, βιωματικά εργαστήρια και ατελείωτα παιχνίδια, μεταξύ άλλων και πολλά οικολογικά!
Μέσα σε αυτό το χαρούμενο κλίμα, η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών συμμετείχε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου με μια σειρά δραστηριοτήτων με θέμα τα ψάρια και την αλιεία των Πρεσπών. Τι τρώει η ενδημική βρυγοβελονίτσα; Πώς φτάνει το νόστιμο γριβάδι στις ταβέρνες για να το φάμε; Τι βάρκες χρησιμοποιούν οι ψαράδες των Πρεσπών; Απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα έδωσαν οι μικροί μας φίλοι μέσα από εκπαιδευτικά παιχνίδια, όπως λαβύρινθους, κόμιξ και κατασκευές.
Η μέρα έκλεισε κινηματογραφικά με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Εργαστήρι αιώνων» για τα ψάρια και την αλιεία. Το καλύτερο όμως σημείο της ημέρας ήταν η πολύ ωραία εισαγωγή που έκαναν στην αρχή τα «Πρεσπόπουλα». Μιλάμε βέβαια για μια ομάδα παιδιών της Α΄ Λυκείου, τα οποία, στα πλαίσια του μαθήματος Βιολογίας, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Αλέξανδρο Πανταζίδη, ανέλαβαν στην αρχή της περσινής σχολικής χρονιάς εργασία με θέμα τις Πρέσπες. Ύστερα από πολύ έρευνα και συναντήσεις με την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, αποφάσισαν να ολοκληρώσουν την εργασία τους γνωρίζοντας την Πρέσπα και τους ανθρώπους της από κοντά. Νιώθοντας, λοιπόν, οι ίδιοι πλέον σαν Πρεσπόπουλα θέλησαν να μεταφέρουν στο κοινό της εκδήλωσης την εμπειρία τους από τις Πρέσπες. Έτσι, μέσα από μια όμορφη αλλά και συγκινητική παρουσίαση με φωτογραφίες και βίντεο μετέφεραν στο κοινό τη δική τους ματιά για την Πρέσπα, αλλά και τη ματιά των κατοίκων της που έχουν την τύχη να ζουν σε έναν τόσο όμορφο τόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.