Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

Ημερίδα με θέμα "Σπουδές και Εργασία στην Ευρώπη" από το Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

 Το Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας οργανώνει ημερίδα την Τρίτη 20 Μαρτίου 2012 με θέμα «Σπουδές και Εργασία στην Ευρώπη».
Στην ημερίδα αυτή ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να πληροφορηθεί για τις μεταπτυχιακές σπουδές σε Γαλλία και Μ. Βρετανία από εκπροσώπους των αντίστοιχων Ινστιτούτων.
Παράλληλα, παρουσιάζεται από εκπροσώπους του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης το ελληνικό δίκτυο Euraxess και το ευρωπαϊκό εργαλείο εύρεσης ερευνητικής εργασίας Euraxess- Job portal.
Επίσης, εκπρόσωπος του διεθνή φοιτητικού οργανισμού AIESEC προβάλλει τις δυνατότητες για επαγγελματική απασχόληση και ανάπτυξη των ικανοτήτων των φοιτητών μέσα από τη συμμετοχή στον εν λόγω οργανισμό.
Από την ημερίδα δεν λείπει ο Εθελοντισμός, έννοια η οποία  παρουσιάζεται μέσα από το παράδειγμα της «Έλιξ» και συνοδεύεται από την προσωπική μαρτυρία εθελόντριας.      
Τέλος, στην ημερίδα συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους παλιοί φοιτητές Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι εργάζονται στο εξωτερικό όπου και διαπρέπουν. Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Πουλόπουλος, απόφοιτος του  τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών που σήμερα κατέχει τη θέση Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης της εταιρείας Grundfos, παραθέτει στοιχεία της προσωπικής του πορείας, αναδεικνύει τις δυνατότητες για επαγγελματικής σταδιοδρομία στο εξωτερικό και εστιάζει στη διαχείριση του ταλέντου μέσα από τις πολυεθνικές εταιρείες. Η Ευαγγελία Ιακωβίδου, απόφοιτος του τμήματος Νηπιαγωγών που σήμερα εργάζεται σε δίγλωσσο νηπιαγωγείο στη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία, παρουσιάζει μέσα από το προσωπικό της παράδειγμα τόσο πτυχές της ζωής όσο και θέματα που σχετίζονται με την εργασία στη Γερμανία.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Μεγάλο Αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Σχολής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στη Φλώρινα. Να σημειωθεί οτι για τους φοιτητές των Τμημάτων του Πανεπιστημίου που εδρεύουν στην Κοζάνη έχει προβλεφθεί η δωρεάν μετακίνηση.
Σας περιμένουμε όλους!
Από το Γραφείο Διασύνδεσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.