Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Καθημερινή Ενημέρωση Δημοκρατικής Συμμαχίας

Καθημερινή Ενημέρωση Δημοκρατικής Συμμαχίας        
1) Τέλος στην αγωνία των υπαλλήλων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας βάζει η απάντηση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Κ. Σπηλιόπουλου στην κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρη Αυγενάκη σχετικά με το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης της υπηρεσίας.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο της απάντησης, η ΕΜΥ θα συνεχίσει να λειτουργεί ως έχει για την εκτέλεση του εθνικού, κοινωνικού, ερευνητικού και εκπαιδευτικού έργου της, καθώς η υποδομή της περιλαμβάνεται στα υφιστάμενα κτήρια που διατηρούνται με τις χρήσεις τους στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

2) Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση (on camera):
«Επί πάρα πολλά χρόνια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ανέχονταν το πάρτι διαφθοράς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αρνούμενοι να συγκρουστούν με το πελατειακό κράτος.
Σήμερα πλέον που ξέρουμε ότι το κόστος της διαφθοράς αυτής έχει αγγίξει κάθε έλληνα, κάθε μισθωτό, κάθε συνταξιούχο, είναι η ώρα να είμαστε αμείλικτοι, εφαρμόζοντας τις ευρωπαϊκές προτροπές και τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.
Αξίζει η Ελλάδα ένα δίκαιο και έντιμο κράτος».

3) Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Με βίαιες μειώσεις των μισθών που επιβάλλονται αναγκαστικά στις συμβάσεις που έχουν συνάψει μισθωτοί και εργοδότες, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οδηγούν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα σε απόγνωση και το ασφαλιστικό σύστημα σε κατάρρευση.
Αντιθέτως, χρόνια τώρα δεν κάνουν τίποτα για να κόψουν δαπάνες 1 δις ευρώ σε μαϊμού συντάξεις και επιδόματα, παρέχουν για πελατειακούς λόγους πρόωρες συνταξιοδοτήσεις στις ΔΕΚΟ στα 52 και 55 έτη, χωρίς να έχουν πληρωθεί ανάλογες ασφαλιστικές εισφορές και συνεχίζουν χωρίς έλεγχο να πληρώνουν 3,2 δις στο πάρτι σπατάλης στην υγεία.
Τα κόμματα της συγκυβέρνησης οφείλουν να εγκαταλείψουν άμεσα τις λογικές προστασίας των συντεχνιών και των στρατών τους και να λειτουργήσουν προς όφελος της πλειοψηφίας των εργαζομένων, που πληρώνει καθημερινά τα λάθη του πελατειακού κομματικού κράτους που δημιούργησαν».

4) Ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θανάσης Ζορμπάς, έκανε την  ακόλουθη δήλωση:
«Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πάντειο (μέλος ΔΕΠ, του είναι ο κ. Αρβανιτόπουλος) ανέβαλλαν για πολλοστή φορά τις διαδικασίες για εκλογή Συμβούλιου Ιδρύματος.
Στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Αριστοτέλειο, οι εκλογές εμποδίστηκαν με χρήση βίας, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των μελών ΔΕΠ, των φοιτητών και των εργαζόμενων.
Είναι φανερό και στον πλέον καλόπιστο παρατηρητή, ότι οι πρυτάνεις ασκούν παρελκυστική τακτική μέσω τρίτων ή και απευθείας, ελπίζοντας ότι μετά τις εκλογές θα ανασταλεί ο νόμος και θα επιστρέψουν στο καθεστώς κομματοκρατίας που ίσχυε πριν.
Το ερώτημα που θέτει ο έλληνας πολίτης είναι απλό: Πώς είναι δυνατόν να μην εφαρμόζουν το νόμο οι δημόσιοι λειτουργοί και να μην έχουν καμία επίπτωση, αλλά αντιθέτως να χρηματοδοτούνται παρότι δεν σέβονται τη βούληση του ελληνικού λαού;»

5) Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Τα όσα υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΟΔΔΗΧ, δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου, αντί να ασχολείται με την προάσπιση των συμφερόντων των ελλήνων φορολογουμένων, υπονόμευσε την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, αυξάνοντας κατακόρυφα το κόστος δανεισμού με τραγικές συνέπειες για τους πολίτες.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ελληνική διαπραγματευτική προσπάθεια να στερείται βάσης και σχεδίου.
Τρανή απόδειξη, η περιπέτεια των ομολογιούχων φυσικών προσώπων, που ενώ η κυβέρνηση υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει ρύθμιση για τις αποζημιώσεις τους, τελικά καμία επεξεργασμένη πρόταση δεν υπάρχει».
Αθήνα, 14 Μαρτίου 2012
Δελτία Τύπου Δημοκρατικής Συμμαχίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.