Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Ενθουσιώδης συγκέντρωση Γάλλων Πράσινων στο Στρασβούργο με φόντο τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές

O Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝΠΡΑΣΙΝΩΝ συμμετείχε στην προεκλογική συγκέντρωση στο Στρασβούργο της Eva Joly, υποψήφιας των Πρασίνων για τη Γαλλική Προεδρία στις επερχόμενες εκλογές. Στην κεντρική αυτή εκδήλωση στο κατάμεστο Palais des Fetes, συμμετείχαν τα περισσότερα ιστορικά στελέχη των Γάλλων πρασίνων, το προεδρείο της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο και ευρωβουλευτές από διάφορες χώρες, όσο και νέοι ακτιβιστές κι εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών. Κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας είναι: “Οικολογία, η λύση”.
Ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή της ανακοίνωσης της συμμετοχής του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων στην εκδήλωση, ενώ οι ομιλητές αναφέρθηκαν επανειλημμένα στην ανάγκη αλληλεγγύης προς την ελληνική κοινωνία, κάτι που οι Γάλλοι Πράσινοι έχουν δείξει εμπράκτως, και με την επίσκεψη μεγάλης αντιπροσωπείας τους στην Ελλάδα, με επικεφαλής την Eva Joly στις 17-18 Φεβρουαρίου.
Σε ομιλία της η υποψήφια για τη γαλλική προεδρεία, που είναι και ευρωβουλευτής των Γάλλων Πράσινων-Ευρώπη Οικολογία, αναφέρθηκε στο πολιτικό σχέδιο των πρασίνων για το κοινό ευρωπαϊκό σπίτι της αλληλεγγύης, στην ανάγκη για πραγματικά κοινή ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική που βασίζεται στην βιωσιμότητα, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στις διεθνείς ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην προστασία του πλανήτη. Τόνισε επίσης την ανάγκη για αντιμετώπιση των εθνικών χρεών με κάλυψη Ευρωπαϊκών εγγυήσεων, για κοινή ευρωπαϊκή πολιτική άμυνας που θα εξοικονομεί πόρους από τους εθνικούς προϋπολογισμούς, για κοινή φορολογική πολιτική καθώς και για κοινή, βιώσιμη και ειρηνική ενεργειακή πολιτική προς όφελος των λαών και του περιβάλλοντος.
«Οι επερχόμενες διπλές γαλλικές εκλογές την άνοιξη (για πρόεδρο και για εθνοσυνέλευση) αλλά και οι ομοσπονδιακές εκλογές στην Γερμανία το 2013 είναι καθοριστικές όχι μόνο για τις δυο αυτές χώρες αλλά για την αλλαγή πολιτικών ισορροπιών στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, το μέλλον της Ευρώπης και τη στρατηγική εξόδου από την κρίση για τις χώρες του νότου», δήλωσε ο Νίκος Χρυσόγελος. «Σε μια εποχή κρίσης οι Πράσινοι στη Γαλλία κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια να περάσουν το μήνυμα της ενωμένης και αλληλέγγυας Ευρώπης τόσο μέσα όσο και έξω από τη χώρα τους, της δικαιοσύνης και της αντιμετώπισης της διαφθοράς, της στροφής στην πράσινη οικονομία και της απεξάρτησης από την πυρηνική ενέργεια και τα ορυκτά καύσιμα, της δημιουργίας θέσεων εργασίας για τους νέους. Συμμετείχα στην εκδήλωση, επίσης, γιατί η αλληλεγγύη είναι πολύ ισχυρή μεταξύ των μελών της πράσινης οικογένειας, και είναι μια αξία που εμείς οι Πράσινοι υπηρετούμε και πρεσβεύουμε με συνέπεια. Ήθελα εμπράκτως να ευχηθώ καλή επιτυχία στους Γάλλους Πράσινους στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις - και στην Eva Joly προσωπικά. Είναι επιτακτική ανάγκη να ανατραπεί η πολιτική Σαρκοζύ-Μέρκελ και να διαμορφωθούν νέοι πολιτικοί συσχετισμοί προς κοινωνικά αλληλέγγυα και βιώσιμη κατεύθυνση».
Στρασβούργο 16.03.2012
Δελτίο Τύπου Γραφείου του ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων Νίκου Χρυσόγελου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.