Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Με αυτοδιοικητικό χρώμα ξεκίνησε ο κοινωνικός διάλογος για την ενέργεια

Η έναρξη του κοινωνικού διαλόγου για τα θέματα της ενέργειας στο Δήμο Αμυνταίου ξεκίνησε με καθαρά αυτοδιοικητικό χαρακτήρα, καθώς ο Δήμαρχος, κ. Μάκης Ιωσηφίδης, συναντήθηκε με τους πρώην Δημάρχους και Προέδρους Κοινοτήτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συναποτέλεσαν τον «Καλλικρατικό» Δήμο Αμυνταίου.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την παραγωγή ενέργειας, το διεκδικητικό πλαίσιο, αλλά και οι μορφές κλιμάκωσης της προσπάθειας διεκδίκησης. Κοινή συνισταμένη των απόψεων που ακούστηκαν ήταν ότι τα αιτήματα της περιοχής είναι δίκαια και είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να υπάρξει δυναμική στήριξη των προσπαθειών διεκδίκησης και των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που ενδεχομένως πραγματοποιηθούν. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να προηγηθούν οι δράσεις ενημέρωσης και ο κοινωνικός διάλογος και στη συνέχεια να αποφασιστούν οι μορφές αγώνα για τη διεκδίκηση της υλοποίησης των αιτημάτων που έχουν τεθεί στο συμφωνημένο πλαίσιο διεκδίκησης του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων.
Οι δράσεις ενημέρωσης προβλέπουν συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών κοινωνικών φορέων που σχετίζονται με την ενέργεια και τη γενικότερη αναπτυξιακή προοπτική του τόπου, ενώ θα κορυφωθούν με δράσεις ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας και ευρύ κοινωνικό διάλογο, που θα πραγματοποιηθεί σε όλο το Δήμο Αμυνταίου με έμφαση στις Τοπικές Κοινότητες που έχουν άμεση σχέση με τα ορυχεία και τον ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα.
Γραφείο Τύπου
Δήμου Αμυνταίου
Αμύνταιο, 15 Μαρτίου 2012
Δελτίο Τύπου Δήμου Αμυνταίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.