Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Επιστολή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Φλώρινας προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό


Κύριε Πρόεδρε
Η κατάσταση στο νομό μας είναι εκρηκτική. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και η ανεργία είναι σε συνεχή ανοδική πορεία.
Η τροφοδοσία με λιγνίτη του ΑΗΣ Μελίτης από την περιοχή, είναι περισσότερο επισφαλής από κάθε άλλη φορά. Δυστυχώς για όλους μας η ελληνική πολιτεία δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε και δε διασφαλίζει τα συμφέροντα της επιχείρησης αλλά και των πολιτών της. Η καθυστέρηση που παρατηρείτε εδώ και πολλά χρόνια ν΄ αναλάβει πρωτοβουλίες για την τροφοδοσία του ΑΗΣ Μελίτης με λιγνίτη από τη λεκάνη της Φλώρινας είναι απαράδεκτη.
Δυστυχώς μια σειρά προβλημάτων της επιχείρησης στην κρίσιμη οικονομική περίοδο που περνά η χώρα με λάθος επιλογές από την ηγεσία του υπουργείου, έχουν οδηγήσει την μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας σε οικονομική ασφυξία. Θεωρούμε απαραίτητο ν΄ αναλάβετε πρωτοβουλίες για τη σωτηρία και λειτουργία του ΑΗΣ Μελίτης, διασφαλίζοντας συγχρόνως 600 θέσεις απασχόλησης στο νομό μας. Η κατάσταση είναι κρίσιμη, είναι οριακή.
Στις 19/05/2012 πραγματοποιήσαμε συνάντηση στο εργατικό κέντρο Φλώρινας με το σωματείο Ιδιοκτητών Φορτηγών ΓΑΙΑ και το νεοσύστατο σωματείο εργαζομένων στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδος, με θέμα την καθυστέρηση της πληρωμής των δεδουλευμένων τους αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν για την ανάπτυξη του ορυχείου.
Η δύσκολη θέση που έχουμε περιέλθει και ο κίνδυνος που ελλοχεύει για το οριστικό κλείσιμο του ορυχείου Αχλάδος, με ότι συνεπάγεται αυτό για τις θέσεις απασχόλησης αλλά και τη λειτουργία του σταθμού, μας υποχρεώνει να ζητήσουμε τη βοήθεια της ΔΕΗ ΑΕ για να συμβάλει,  όπως είχε κάνει και σε προηγούμενες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, που είχε στηρίξει την προσπάθεια των ιδιωτικών ορυχείων αλλά επιπρόσθετα να βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία του ΑΗΣ Μελίτης. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα οδηγήσει στη μη λειτουργία του σταθμού και σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις την τοπική μας κοινωνία, αφού δεν υπάρχουν δυνατότητες αυτή τη χρονική περίοδο και εναλλακτικές λύσεις για τη τροφοδοσία του σταθμού από άλλες πηγές.
Κύριε Πρόεδρε
Είχατε αποφασίσει σε προηγούμενες συνεδριάσεις του ΔΣ για την μετεγκατάσταση της τοπικής κοινότητας Αχλάδος και την απαλλοτρίωση των εκτάσεων με την εγγύηση της ΔΕΗ ΑΕ. Αυτό πρέπει να τηρηθεί άμεσα με πρωτοβουλίες και ενέργειες που θα κάνει η επιτροπή που έχετε ορίσει εφησυχάζοντας τους κατοίκους της περιοχής αλλά και αξιολογώντας την αξιοπιστία της επιχείρησης.  Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Η σωτηρία του σταθμού είναι υποχρέωση όλων μας και η προσπάθεια θα πρέπει να είναι συλλογική.
Πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα και θα κάνετε ότι είναι καλύτερο για τη σωτηρία του ΑΗΣ Μελίτης, το συμφέρον της επιχείρησης αλλά και των εργαζομένων της περιοχής. Εμείς θα είμαστε στη διάθεση σας για συνεργασία.
ΓΙΑ ΤΟ Ε.Κ.Φ.
                              Ο                                             Ο
                   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
            ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ           ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΑΚΟΛΗΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                          ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΑΙΑ
ΣΤΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ
             Ο                                         Ο                                                      Ο                                                Ο
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ               ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ               ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ Α.                ΣΟΒΙΣΛΗΣ Χ.                       ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ Ν.         Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ Φ.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΔΕΗ ΑΕ Κ. ΘΕΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ
ΜΕΛΗ ΔΣ  ΔΕΗ ΑΕ
ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Κ. ΚΟΠΑΝΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ
ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΟΡΥΧΕΙΩΝ Κ. ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΦΛΩΡΙΝΑ 21 ΜΑΙΟΥ 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.