Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Νομό Φλώρινας δεν καταβάλουν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους


Ενώ τα προβλήματα της χώρας και η κοινωνική συνοχή διαταράσσεται από τις αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόζονται στους εργαζόμενους, οι κοινωνικοί εταίροι και ο νέος Υπουργός Εργασίας κ. Ρουπακιώτης και αυτό είναι προς τιμήν του ζήτησε την αναστολή της μείωσης των μισθών των εργαζομένων και τη τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον μέχρι τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης.

Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι πολλές από τις  επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο νομό Φλώρινας, όχι μόνο δεν καταβάλουν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους αλλά και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει έσπευσαν να υλοποιήσουν το νόμο για τη μείωση των μισθών, τον οποίον όμως καταστρατηγούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εκμεταλλευόμενοι την καταχρηστική και άδικη εφαρμογή  του νόμου σε βάρος των εργαζομένων, οι οποίοι όμως συνεχίζουν να στηρίζουν και ν΄ αγωνιούν για την επιχείρηση που εργάζονται.
Οι επιχειρήσεις αυτές του νομού μας έχουν ζητήσει πολλές φορές τη βοήθεια των εργαζομένων για να συμβάλουν στην εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης αλλά και στην επιβολή προστίμων που επέβαλε η ελληνική πολιτεία και αυτοί ανταποκρίθηκαν. Η επιχείρηση για να τους ευχαριστήσει τους μειώνει περαιτέρω τους μισθούς, αναγκάζοντας τους να γίνουν επαίτες στην ίδια τους τη δουλειά.
Ζητούμε άμεσα να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων καθώς και ν΄ ανασταλούν όλες οι περικοπές των μισθών από οποιαδήποτε επιχείρηση έχει προβεί σε αυτές χωρίς τη συναίνεση των εργαζομένων και συγχρόνως να επαναφέρουν τους μισθούς στα επίπεδα πριν τη μετενέργεια του νόμου για να υπάρχει συνοχή στην κοινωνία. 
Το εργασιακό κόστος δεν είναι αυτό που καθορίζει μια επιχείρηση βιώσιμη, αλλά η παραγωγική, η εξαγωγική δυνατότητα καθώς και η ποιότητα των προϊόντων είναι ο καθοριστικός παράγοντας της κερδοφορίας της επιχείρησης.
Το εργατικό κέντρο δεσμεύεται ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να επαναφέρει τους μισθούς στα επίπεδα που ήταν πριν τη ψήφιση του μνημονίου.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί με τους εργαζόμενους σε κάθε αυθαίρετη, αντικοινωνική, αντεργατική και καταχρηστική πράξη από οποιαδήποτε επιχείρηση δραστηριοποιείται στο νομό μας.
ΦΛΩΡΙΝΑ 24 MAΙΟΥ 2012
ΓΙΑ ΤΟ Ε.Κ.Φ.
       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ                             ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΑΚΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.