Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Εγκαινιάστηκε η γέφυρα του Αρμενοχωρίου


Τα εγκαίνια της γέφυρας του Αρμενοχωρίου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 19 Αυγούστου 2012, από το Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο, παρουσία των Αντιδημάρχων, της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτικών Συμβούλων και κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας του Αρμενοχωρίου.
Πρόκειται για ένα έργο το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, καθώς διευκολύνεται πλέον η μετακίνηση τους.
Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, ο οποίος δήλωσε:
«Κύριε Δήμαρχε, ευχόμαστε πάντα να πραγματοποιείτε τέτοια έργα ώστε να εξυπηρετείται ο λαός του Θεού. Είστε αξιέπαινοι, καθώς αυτή τη γέφυρα τη θυμάμαι από το 1967 και λέγαμε δε θα υπάρξει κάποιος να τη φτιάξει; Και ήρθε η ευλογημένη στιγμή και τη φτιάξατε. Συγχαρητήρια σε εσάς και σε όσους κόπιασαν και μόχθησαν και να τη χαίρονται οι κάτοικοι και όλος ο κόσμος».
Ακολούθως, ο κ. Δήμαρχος είπε:
«Είναι μεγάλη η τιμή που μας κάνετε σήμερα Σεβασμιότατε να βρίσκεστε εδώ μαζί μας, στα εγκαίνια της γέφυρας, ενός σημαντικού έργου για την περιοχή. Εξυπηρετεί πολλές Τοπικές Κοινότητες, αλλά κυρίως εξυπηρετεί τους μαθητές μας, οι οποίοι κατά τη σχολική περίοδο ταλαιπωρήθηκαν πολύ τα προηγούμενα χρόνια, καθώς χρειάζονταν μια με μιάμιση ώρα να φτάσουν στα σπίτια τους, μετά τη λήξη των μαθημάτων, λες και έμεναν στη Θεσσαλονίκη.
Κατά την προεκλογική περίοδο, είχα υποσχεθεί ότι ένα από τα πρώτα έργα το οποίο θα κάνουμε, θα ήταν η κατασκευή αυτής της γέφυρας. Και το κάναμε.
Ακούστηκαν και ακούγονται πολλά για τη γέφυρα του Αρμενοχωρίου. Πολλοί λένε ότι η γέφυρα είναι μικρή, ότι καθυστέρησε η κατασκευή της, ότι έχει πολλά προβλήματα. Θέλω να σας πω ότι η γέφυρα δεν έχει κανένα πρόβλημα και φυσικά και θα μπορούσε να γίνει και μεγαλύτερη. Δε γνωρίζαμε όμως πότε θα τελείωνε. Διότι με το να ξεκινήσουμε την κατασκευή μιας μεγάλης γέφυρας, θα έπρεπε να πάρουμε ειδικές εγκρίσεις, καθώς βρισκόμαστε σε περιοχή με σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, οπότε μπορεί να χρειαζόμασταν πάνω από 10 χρόνια μόνο για τις αδειοδοτήσεις από τους αρμόδιους φορείς. Εκτός αυτού, τα οικονομικά του Δήμου είναι πενιχρά, αφού μας έχουν κόψει το 50% των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων και δε σας κρύβω ότι τα χρήματα ίσα ίσα φτάνουν για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων. Για αυτό εμείς ως Δημοτική Αρχή, με οικονομία και εξετάζοντας ποια έργα έχουν άμεση προτεραιότητα προχωράμε στην υλοποίηση αυτών.
Στόχος μας είναι και έχει ήδη ξεκινήσει η εκπόνηση της μελέτης, παράπλευρα από τη γέφυρα να κάνουμε μια διάβαση για τους πεζούς, ώστε να μετακινούνται με ασφάλεια, καθώς και η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας μπαίνοντας και βγαίνοντας από τη γέφυρα για μεγαλύτερη ασφάλεια. Αυτά  όμως, είναι έργα τα οποία θα γίνουν ή στο τέλος αυτής της χρονιάς ή και στις αρχές τις επόμενης.
Στην Τοπική Κοινότητα Αρμενοχωρίου, ικανοποιήσαμε πολλά αιτήματα, τα οποία μας υπέβαλλε ο Πρόεδρος της, με τον οποίο έχουμε εξαιρετική συνεργασία και ο οποίος ενδιαφέρεται και βοηθάει τον τόπο του. Έτσι και εμείς, σεβόμενοι τις επιθυμίες των κατοίκων, ενεργούμε και υλοποιούμε διάφορα έργα. Καταφέραμε με την ανάληψη των καθηκόντων μας, να καθαρίσουμε όλο το ποτάμι, να τοποθετήσουμε παγκάκια και κιόσκι σε σημεία που μας υποδείξανε και φυσικά να πραγματοποιήσουμε ασφαλτοστρώσεις. Όμως και φέτος, με τις υποδείξεις του Προέδρου, θα κάνουμε ασφαλτοστρώσεις, καθώς πάρα πολλά σημεία του οδικού δικτύου εδώ, είναι κατεστραμμένα.
Ελπίζουμε να έχουμε μεγαλύτερη οικονομική άνεση στο μέλλον και θα προγραμματίσουμε μαζί με τους τοπικούς φορείς την υλοποίηση και άλλων έργων.
Σας ευχαριστώ όλους για τη σημερινή σας παρουσία και εύχομαι η γέφυρα να βοηθήσει όλο τον κόσμο».
Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρμενοχωρίου κ. Δαυίδ Κωτσελίδης είπε:
«Σήμερα εγκαινιάσαμε τη γέφυρα, η οποία κατασκευάστηκε από το Δήμαρχο κ. Βοσκόπουλο και τον ευχαριστούμε για τις προσπάθειες που έκανε να γίνει η γέφυρα αυτή. Τα προβλήματα που υπήρχαν από την κλειστή γέφυρα ήταν πολλά και κυρίως για τους μαθητές, οι οποίοι μια απόσταση πέντε λεπτών από τη Φλώρινα την έκαναν σε μία ώρα».
Φλώρινα, 19-08-2012
Δελτίο Τύπου Δήμου Φλώρινας 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.