Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Εξιχνιάστηκαν 13 περιπτώσεις κλοπών-διαρρήξεων σε οικίες στη Φλώρινα



Είχαν αφαιρεθεί χρυσαφικά και διάφορα αντικείμενα, συνολικής αξίας 23.000 ευρώ περίπου.
Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας κλοπές οικιών στην Φλώρινα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 36χρονου ημεδαπού για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ σε βάρος 41χρονου ημεδαπού για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα και την αξιοποίηση στοιχείων εξιχνιάστηκαν συνολικά (13) περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια στην πόλη της Φλώρινας, που διαπράχθηκαν από τον Ιούλιο του 2011 έως τον Απρίλιο του 2012 και από τα οποία είχαν αφαιρεθεί  χρυσαφικά, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές (φορητοί Η/Υ, κινητά κλπ) συνολικής αξίας 23.000 ευρώ περίπου.
Ως δράστης αυτών φέρεται ο 36χρονος, ο οποίος δρώντας μεθοδικά εισερχόταν με την ίδια πάντα μέθοδο, σε διαμερίσματα πολυκατοικιών καθημερινές  και   πρωινές ώρες, όταν δηλαδή οι ένοικοι απουσίαζαν κατά κανόνα στις εργασίες τους.
Επιπλέον, σε βάρος 41χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο αποτελούσε προϊόν μίας εκ των  προαναφερόμενων περιπτώσεων κλοπών.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των φερομένων ως δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας.

Κοζάνη, 09 Σεπτεμβρίου 2013
Δελτίο Τύπου Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.