Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας για παράνομες διακοπές ηλεκτροδότησης



Το Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αυθαίρετη και παράνομη ενέργεια της Δ.Ε.Η Α.Ε. να προβεί στη διακοπή ηλεκτροδότησης σε βάρος πολιτών της Φλώρινας, οι οποίοι έχουν αρνηθεί να καταβάλουν το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. (το αποκαλούμενο «χαράτσι της ΔΕΗ»), ενώ έχουν πληρώσει το αντίτιμο της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, τα δημοτικά τέλη και το τέλος υπέρ ΕΡΤ.

Έχει ήδη κριθεί με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι η δυνατότητα διακοπής της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος σε καταναλωτή, ο οποίος δεν καταβάλλει μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ το οφειλόμενο από αυτόν ειδικό τέλος, αν και κατά τα λοιπά προσφέρεται στην καταβολή του αντιτίμου του οικείου λογαριασμού κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, αποτελεί συνταγματικώς ανεπίτρεπτη επέμβαση στην συμβατική σχέση μεταξύ του καταναλωτή και του προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος και προσβολή του δικαιώματος του πρώτου για ελεύθερη απόλαυση των απορρεόντων από την σχετική σύμβαση προμηθείας δικαιωμάτων του.
Η «δικαιολογία» της ΔΕΗ περί σφάλματος στα συστήματα παρακολούθησης-κίνησης λογαριασμών που οδήγησε σε αυθαίρετη χρέωση των καταβολών ως εξόφληση του ΕΕΤΗΔΕ, δεν μπορεί ούτε να επιβαρύνει, ούτε να πλήττει τους πολίτες.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Φλώρινας από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την άποψή του για τον παράνομο χαρακτήρα του τρόπου επιβολής του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε και δικαιώθηκε. Εξακολουθεί να εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του σε κάθε πολίτη που υφίσταται παράνομες και άδικες πράξεις από οποιονδήποτε.
Απαιτούμε την άμεση επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης σε όλες τις περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν καταβλήθηκε το παραπάνω ειδικό τέλος και την ανάκληση κάθε τυχόν ανάλογης πράξης διακοπής που έχει ή πρόκειται να εκδοθεί.

Φλώρινα, 12 Σεπτεμβρίου 2013

Για το Δ.Σ.

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Π. Στεφανίδης                                                        Αλέξανδρος Ν. Σιάμκουρης


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Μεγ. Αλεξάνδρου 113 – 53100 Φλώρινα
Τηλ.: 23850-22767, Φαξ: 23850-22204

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.