Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Έκφραση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων της χώρας



To Δ.Σ. του ΕΣΔΕΠ/ Π.Δ.Μ με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας συζήτησε εκτενώς το θέμα της επαπειλούμενης ένταξης σε καθεστώς διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων.
Το Δ.Σ του ΕΣΔΕΠ/Π.ΔΜ κρίνει ότι ενδεχόμενη ένταξη των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων σε καθεστώς κινητικότητας, διαθεσιμότητας και εν τέλει απόλυσης, καθιστά αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας των Ιδρυμάτων, τα οποία εδώ και πολύ καιρό αναγκάζονται να λειτουργήσουν υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης.
Οι διοικητικοί υπάλληλοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Πανεπιστημίων σε νευραλγικές θέσεις (Ε.Λ.Κ.Ε., Γραμματείες Σχολών και Τμημάτων, Τομείς, Βιβλιοθήκες, Εργαστήρια, φύλαξη κτηρίων και λοιπών χώρων) προσφέροντας έργο που δεν μπορεί να αναπληρωθεί από καμία άλλη υπηρεσία. Επιπροσθέτως διαθέτουν περισσή τεχνογνωσία και υψηλή εξειδίκευση η οποία αποτελεί και το συγκριτικό πλεονέκτημα των Δημόσιων Πανεπιστημίων που παρά τις αντίξοες συνθήκες συνεχίζουν το έργο τους σε πείσμα όλων όσων μεριμνούν για τη συστηματική υποβάθμισή τους.
Ειδικά για το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Μακεδονίας, οι συνάδελφοι διοικητικοί στήριξαν και στηρίζουν ουσιαστικά την λειτουργία του Πανεπιστημίου μας και γνωρίζουμε καλά ότι η έλλειψη έστω και ενός δημιουργεί σημαντικότατα προβλήματα στη λειτουργία του Πανεπιστημίου (ένα από τα παραδείγματα είναι η μέχρι πρόσφατα απουσία στελέχωσης στο Γραφείο Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων).
ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!
Το ΔΣ του ΕΣΔΕΠ/ΠΔΜ καλεί την ελληνική Πολιτεία να αναλογιστεί και να αναλάβει τις ευθύνες της προειδοποιώντας ότι ενδεχόμενη απομάκρυνση διοικητικών υπαλλήλων από τις θέσεις τους, εκτός από το ότι αποτελεί αιτία πολέμου, θα οδηγήσει νομοτελειακά στη υποβάθμιση της αποτελεσματικής λειτουργίας των Πανεπιστημίων της χώρας γεγονός που θα συμβάλει στην κατάρρευση της ήδη πληγωμένης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η Πρόεδρος
Άννα Σπύρτου
Επίκουρος Καθηγήτρια
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης

Ο Γραμματέας
Γιάννης Ζιώγας
Επίκουρος Καθηγητής
Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.