Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Επίσκεψη του Δημάρχου Ορεστίδος κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου στην Αθήνα


Στην Αθήνα βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Ορεστίδος κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, επισκεπτόμενος μια σειρά Υπουργείων και υπηρεσιών για την προώθηση και τη διευθέτηση διαφόρων θεμάτων που αφορούν το Δήμο.
Έτσι, μετά τις επαφές που είχε στο Υπουργείο Οικονομικών, η έναρξη της λειτουργίας Φορολογικού ΚΕΠ αποτελεί θέμα λίγων ημερών καθώς σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έλαβε ο Δήμαρχος Ορεστίδος απομένει η έκδοση του σχετικού ΦΕΚ και η εγκατάσταση του νέου TAXIS στον ήδη διαμορφωμένο χώρο.
Όσον αφορά στην αλλαγή της ονομασίας του Δήμου Ορεστίδος σε Δήμο Άργους Ορεστικού, η διαδικασία φαίνεται πως τείνει να ολοκληρωθεί καθώς ο κ. Κεπαπτσόγλου επισκεπτόμενος το Υπουργείο Εσωτερικών ενημερώθηκε πως το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα έχει ήδη εκδοθεί και βρίσκεται για τον τελικό έλεγχο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ σχετικά με το αίτημα της Δημοτικής Αρχής για καθιέρωση της 11ης Νοεμβρίου ως τοπικής Εθνικής Εορτής και για το Δήμο Ορεστίδος αναμένεται επίσης η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.
Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε και στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης όπου ο Δήμαρχος Ορεστίδος εξέθεσε την ανάγκη ανάθεσης περεταίρω αρμοδιοτήτων στους υπαλλήλους των ΚΕΠ, όπως για παράδειγμα ο ΟΓΑ, ο ΕΛΓΑ και τα προνοιακά επιδόματα, προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι λιγοστοί υπάλληλοι του Δήμου.
Στη συνέχεια ο κ. Κεπαπτσόγλου μετέβη στο ΙΚΑ προκειμένου να διευθετήσει τη στελέχωση του μη αυτοτελούς γραφείου στο Άργος Ορεστικό, μετά τη λήξη της απόσπασης της υπαλλήλου από το ΙΚΑ Καστοριάς, ενώ επαφές είχε και στο Υπουργείο Παιδείας για θέματα των κατασκηνώσεων του Βογατσικού, στον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων για τις προκατασκευασμένες αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου Κωσταραζίου και στο Υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ για την παραχώρηση της χρήσης των καταστημάτων των Εργατικών Κατοικιών.
Επιπλέον, ο Δήμαρχος Ορεστίδος βρέθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Πολιτικής Γης για την παραχώρηση 57 στρεμμάτων που θα επιτρέψουν τη βελτίωση μονοπατιών και διαμόρφωση θέσεων θέας στο Γεωπάρκο Ασπροκκλησιάς αλλά και στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για διάφορα θέματα της «Αγρόκα».
Σε ότι αφορά στα θέματα Υγείας ο Δήμαρχος Ορεστίδος επισκέφθηκε το αρμόδιο Υπουργείο προκειμένου να διευθετήσει το θέμα που έχει προκύψει με την καταβολή των 5 ευρώ στο Κέντρο Υγείας, θέμα που βρίσκεται ακόμη στη νομική υπηρεσία του Υπουργείου αλλά και τον ΕΟΠΠΥ για την εξεύρεση λύσης με τις συνταγογραφήσεις στα χωριά του Δήμου που δεν υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τους αρμοδίους στις περιπτώσεις αυτές η συνταγογράφηση από τους αγροτικούς γιατρούς θα εκτελείται χειρόγραφα.
Τέλος, ο Δήμαρχος Ορεστίδος παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων για το πρώην στρατόπεδο Μαθιουδάκη επισημαίνοντας με εισήγησή του την άμεση αναγκαιότητα ανέγερσης νέου αστυνομικού μεγάρου.
Όπως τόνισε, σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής προς το Συμβούλιο το εν λόγω κτήριο δεν έχει πλήρως ανεπτυγμένα τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της Οθωμανικής περιόδου, τη στιγμή που σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας υπάρχουν άλλα, ίδια κτήρια, με πλήρως ανεπτυγμένα τα χαρακτηριστικά αυτά και διασώζονται σε άριστη κατάσταση.
«Στο συγκεκριμένο κτίσμα έχουν γίνει πάμπολες παρεμβάσεις διαχρονικά, αλλοιώνοντας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του με αποτέλεσμα να μιλάμε μόνο για μια εξωτερική τοιχοποιία. Δεν θέλω να είμαι μάντης κακών οιωνών αλλά φοβάμαι ότι και το νέο κτήριο της αστυνομίας δεν θα γίνει και το υπάρχων κτίσμα θα καταλήξει αναξιοποίητο και θα καταρρεύσει στην πάροδο του χρόνου αφού δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια.
Από την άλλη, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι την περίοδο που επιβάλλεται μια δημοσιονομική εξυγίανση και ο δήμος μας έχει κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε όλες οι υπηρεσίες του να μεταφερθούν σε δημοτικά κτήρια, κάποιοι προτιμούν να δαπανούν 75.000 ευρώ το χρόνο για ένα καθόλα ακατάλληλο κτήριο, όπως είναι αυτό στο οποίο στεγάζεται σήμερα η αστυνομία», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ορεστίδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.