Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

17 Νοέμβρη: Ημέρα μνήμης, τιμής και αγώνα



Οι  εργαζόμενοι στη χώρα μας έχουν υποστεί την πιο ανελέητη ακραία πολιτική τα τελευταία χρόνια.

Η μείωση των μισθών, η φοροκλοπή των εισοδημάτων, τα χαράτσια και η ανάλγητη κοινωνική πολιτική αναδεικνύουν ότι σήμερα είναι πιο επίκαιρο να συσπειρωθεί ο λαός και οι εργαζόμενοι και να αντιπαλέψουν την ακραία φιλελεύθερη φιλοσοφία της Ε.Ε. και της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας.
Η 17 Νοέμβρη και οι αγωνιστές της ημέρας αυτής έστειλαν ένα μήνυμα στους Έλληνες πολίτες ότι με τον αγώνα και την προσπάθεια μπορούμε να πετύχουμε πολλά και να αλλάξουμε την αντεργατική πολιτική που επικρατεί σήμερα στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο.
Η μέρα αυτή μας δείχνει τον δρόμο που θα πρέπει να ακολουθήσει ο ελληνικός λαός για να αποδεσμευτεί από το μνημόνιο και τις επιταγές τις τρόικας. Η χώρα μας βιώνει μια πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική κρίση. Καθημερινά ψηφίζονται μέτρα, νομοθετικές ρυθμίσεις και τροπολογίες που αφαιρούν τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων για ίση μεταχείριση, κοινωνική δικαιοσύνη, ασφάλεια και κοινωνική περίθαλψη.
Εάν δεν αντιδράσουμε σε αυτή την ανελέητη επίθεση που δεχόμαστε τότε η κοινωνία θα υποστεί ακόμα μεγαλύτερη φτωχοποίηση, οικονομικό μαρασμό και το βιοτικό επίπεδο θα μειωθεί ακόμη περισσότερο.
Σήμερα που 1,5 εκατομμύριο συμπολίτες μας είναι στην απόλυτη ανέχεια και δεν υπάρχει καμία ελπίδα για να βρουν μια θέση απασχόλησης.
Το  «χρέος» το οποίο συνεχώς αυξάνετε παρόλα τα δεινά που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός από τα ληστρικά, τοκοχρεωληστικά δάνεια που χορηγούσαν οι τράπεζες της ΕΕ, είναι ζητήματα που θα πρέπει να τα αφουγκραστεί η κοινωνία και να αντιδράσει δυναμικά, έτσι ώστε να αλλάξει και η πολιτική η οποία εφαρμόζετε σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Η 17 Νοέμβρη θα μείνει στη μνήμη των εργαζομένων και του λαού της χώρας μας γιατί μας έδειξε ότι με την αγωνιστικότητα, τη δυναμική αυτής της εξέγερσης κατέπεσε η χούντα των συνταγματαρχών.
Η δημοκρατία, η ισότητα, η ελευθερία είναι δικαιώματα τα οποία πρέπει να τα έχουν ισότιμα όλοι οι Έλληνες. Για αυτό το λόγο καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους συμπολίτες μας να αντιδράσουν στην πολίτικη που εφαρμόζετε σήμερα, η οποία δεν έχει ως στόχο τον άνθρωπο και τα δικαιώματα του αλλά το κέρδος και την καταλήστευση των οικονομικών πόρων που έχει κάθε χώρα κάθε κοινωνία.
Όλοι στον αγώνα για τη ριζική αλλαγή και ανατροπή αυτής της πολιτικής.

ΦΛΩΡΙΝΑ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013                                                          
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Ε.Κ.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια γίνονται για ενημέρωση των αναγνωστών μας. Η ευθύνη των σχολίων, αστική και ποινική, βαρύνει τους σχολιαστές.